Kisalföld logö

2017. 02. 23. csütörtök - Alfréd 5°C | 12°C Még több cikk.

Felmérik a lakossági igényeket

Másfél éven belül elkészül a rendezési terv Répcevisen. A legfontosabb feladatok közé tartozik egy közösségi tér kialakítása, továbbá újabb építési telkek helyét keresik.

A közeljövőben a répcevisi családokhoz egy kérdőívet juttatnak majd el. A szakemberek és az önkormányzat az itt felmerült igényeket összesítik, és a legfontosabb javaslatokat beépítik a település rendezési tervébe. Kovács István polgármester lapunknak elmondta, úgy számolnak, hogy másfél éven belül véglegessé válhat a terv.

– A közeljövőben szeretnénk kialakítani egy közösségi teret, továbbá keressük a helyét újabb építési telkeknek – folytatta a faluvezető. – A lakosság véleményére természetesen kíváncsiak vagyunk, végtére az ő érdekük, hogy még élhetőbb legyen Répcevis. A szomszédos településen, Zsirán a közeljövőben látványos építkezések kezdődhetnek el. Ez Répcevisnek is előnyös, amennyiben olyan alternatívát mutatunk fel, amely miatt megéri idetelepülnie a vállalkozásoknak.

A település folyamatosan ápolja a kapcsolatot erdélyi partnerközségével, Göccsel. A közelmúltban például a magyar önkéntes tűzoltóegyesület egy tűzoltószivattyút adományozott a Marosvásárhely melletti községnek.

P. Horváth László

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Népszerű a határátlépő

A hónap elején Sopronkövesden megnyitott határátlépési pont nemcsak kulturális, hanem gazdasági… Tovább olvasom