Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Fellépnek a feketegazdaság ellen

Sopron - Versenyképesség – design és gazdaság címmel rendezett csütörtökön meghívott vendégekkel konferenciabeszélgetést a Magyar Szabadalmi Hivatal, valamint a Sopron Megyei Jogú Város Kereskedelmi és Iparkamara a Deák téri székházban.
A résztvevők előtt dr. Bendzsel Miklós, a szabadalmi hivatal elnöke kijelentette: igen időszerű kérdésben, a magyar feketegazdaság, illetve a hamisítások elleni fellépés hatékonyságának növelésében született kormánydöntés. Ennek eredményeképpen március 4-én megalakult a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület. Aktualitását az adja, hogy a hazai GDP közel 15–20 százaléka a feketegazdaságban „elszivárog", eltűnik a be nem fizetett járulékok, adók miatt.

A nemzeti testületben hat minisztérium, négy hatóság és kormányhivatal, valamint tíz társadalmi munkaadói érdekvédelmi szövetség képviselői dolgozzák ki azt a programot, amelynek végrehajtásától nagy reményeket várnak a kamaráknál is a feketegazdaság elleni küzdelemben.

Olvasóink írták

 • 9. Jógyerek 2008. március 24. 11:19
  „Arról még nem esett szó, hogy a Gy.F. elmondta őszintén a kampánybeszédében a reformok lényegét. Elmondta, hogy nehéz lesz, mert befektetés nélkül nincs haszon. Vállaltuk,mikor rá szavaztunk. Én a mai napig nem értem mi ebben a "hazugságpolitika".
  Ja, gázáremelés? Én úgy tudom, annak világpiaci ára van. Mindenkor ehhez kellett igazodnunk, mert sajnos kicsi országunkban nem található elegendő energiaforrás, tehát alkalmazkodnunk kell az emeléshez. Nem a Gyurcsány magánszámlájára megy! Az egészségügyi reform pedig úgy emlékszem annakidején a Mikola fejében született meg. Az EU. és NATO csatlakozás a jobboldal műve volt, akkor most miért cirkuszol a reformok ellen? Ezek mind a felzárkózás miatt jöttek létre. Ez kellett? Igen! Akkor most ne kapálózzunk, hanem húzzunk bele! Még nem járt le a Feri által kitűzött idő, miért nem tudjuk kivárni a végét türelemmel, méltósággal. Sajnos a magyar ember mindíg is csak azt tartotta számon ami jár. Fizetni sosem akart érte.
  Az, hogy fellépnek a feketegazdaság ellen azt nagyon is helyslem. Meg kell szüntetni a feketegazdaság nagyon nagy részét, (noha teljesen ugysem lehet) az egészségügyben az építőiparban és az élet minden más területnén. meg kellene nézni inden munkanélkülit, hogy milyen körülmények közt él és azt a segély és a munkanélküli járadék fedezi e? ha enm fedezi akkor honnan van rá pénze? Persze, örökölhetett, nyerhetett, stb... de mindennek nyoma van valahol nemde? Láttam már tartósan munkanélküli embert drága új autóval furikázni amit az osztrákoknál feketén megkeresett pénzből vett.”
 • 8. öszöd nem öszöd nem kapsz mást! 2008. március 22. 17:56
  „Versenyképesség ha ha ha !Akik megtömik a zsebeket azok versenybe szállhatnak! Mao-on a korrupció is korrupt, ebben biztosak lehettek.”
 • 7. Tabornok 2008. március 22. 17:42
  „Nem akarják a politikusok és a jogászok, hogy rend legyen, mert akkor nem tudnak lopni.
  A rendcsinálás egyik fontos része kellene, hogy legyen a vagyonbevallás. Amíg ezt nem vezetik be addig nem hiszem el, hogy rendet akarnak tenni.
  Egyből ki lenne zárva annak lehetősége, hogy több milliós cég ügyvezetője a hajléktalanszállón dekkol. Az is rögtön megszűnne, hogy a városháza mellett megáll a drága autó, amiből kiszáll a feleség és beballag a segélyért.
  A korrupció csökkentése is fontos lenne, de ezt sem akarják a hatalmonlévők!”
 • 6. FREDDY/S 2008. március 22. 02:09
  „Először a semmittevők ellen kell fellépni, mert az több kárt okoz a gazdaságnak, nemde...”
 • 5. Öszödi Tokaj 2008. március 21. 21:43
  „Csúnya feketegazdaság fújj! Szép fehér politikusok az igen! Költségtérítés csak számlával korrupció nuku. És a drágalátos kamara meg csak kűzd rendületlenül.
  Hát itt már mindenki meghülyült? Nincs egy valamire való ÁLLAMFÉRFI aki rendet tud tenni? Neeeem nem pojácáca hasbeszélő mikiegér hanem IGAZI.
  muhahától akár tanulhatna is...”
 • 4. muhaha 2008. március 21. 15:02
  „Talán ha első lépésként megszűntetnék a bizonylat nélküli költségtérítést.....
  mert gondolom számla nélkül olcsóbb......

  Aztán meg kidobni a bürokraták 70%-át.......
  bár ez probléma már a középkor óta...... :D

  A maradék tisztviselőt meg megfizetni rendesen, hogy ne kelljen csalniuk és könyörtelenül elszámoltatni......

  Persze amíg az apeh épületét fekemunkásokkal építtetik......”
 • 3. soproni 2008. március 21. 10:02
  „Hamis áru lefoglalás után jo lenne ha bezárnák a boltokat jo pár honapra! valamit rendszeresen vissza járnának ellenörizni! mert nevetséges hogy hamis árukat drágán kinálják!”
 • 2. creat 2008. március 21. 08:07
  „Néhány dolgot felsorolhatna a helyi kamara, mit is tett a helyi vállalkozások versenyképességének növeléséért.”
 • 1. Reményhal 2008. március 21. 07:39
  „Kissé nehéz lesz a küzdelem, mert a politika meg a hatóságok is támogatják a hamisítókat. Elég körül nézni a városban amikor tarkaszoknyások márkás dolgokat árusítanak a rendőrségtől 100 méterre a piacon. Áfa ellenőrzést viszonylag ritkán kapnak és ez már így megy húsz éve! Vajon kiknek az érdeke? Lásd józsefvárosi piac... Magyarán az egész országban tombol a korrupció mert abból lesz pénz a következő kampányra. Ilyen egyszerű. A kamarák sajnos meg tele vannak megélhetési tisztviselőkkel tőlük aztán végképp nem lehet várni semmit sem. Ugyanis kommunista pártbizottsági vezetőből ritkán lesz vérprofi üzletember...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyik soproni tervezet sem nyert a Norvég Alap pályázatán

Sopron - Nem nyert a Norvég Alap pályázatán a Rejpál-házban létrehozandó Liszt-múzeum és a… Tovább olvasom