Kisalföld logö

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 13°C | 23°C Még több cikk.

Felkészültebbek a fiatal álláskeresők

Új kihívásoknak kell megfelelniük a frissdiplomásoknak, hiszen nagy a túlkínálat a munkaerőpiacon. A tájékozottság segíthet.

A továbbtanulást vonzóvá teszi a magasabb fizetés reménye, de a vélt és az elfogadhatónak tartott bér között jelentős az eltérés. A frissdiplomások az általuk reálisnak tartott havi kezdő bérnél 52 ezer forinttal többet tartanak elfogadhatónak – derült ki az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. felméréséből.

A munkaerőpiacon ugyanakkor jelentős a túlkínálat, így a frissdiplomásoknak új kihívásoknak kell megfelelniük. Egy évvel korábban még kevesebb időt fordítottak arra, hogy megfelelő módon, tájékozottan mutatkozzanak be egy cég toborzó munkatársa előtt, változik azonban a tendencia. Felkészültebbek az álláskeresők – köszönhetően a válság elnyúló hatásának. A Nyugat-magyarországi Egyetem tavaly BSC-képzésen végzett hallgatóinak mindössze húsz százaléka maradt az intézményben MSC-képzésen, így mintegy négyszázötven frissdiplomással nőtt az álláskeresők száma.

Egy-egy pozícióra két-háromszor annyi jelentkező van, mint korábban.
˝Tapasztalatom szerint a cégek úgy gondolják, könnyebben találnak szakembereket, mert nagyobb a merítési lehetőség. Egy-egy pozícióra két-háromszor annyi jelentkező van, mint korábban, de a mennyiségi növekedés nem párosult minőségivel. Tíz százalékkal találunk több alkalmas jelöltet egy-egy állásra, ami nem áll arányban az álláskeresők számának emelkedésével. A jelentkezők helyzetét nehezíti, hogy még nagyobb a harc egy-egy interjúlehetőségért. Így a tájékozottságnak vagy egy jó önéletrajznak még nagyobb szerepe van˝ – tudatta Orbán Aladár karrier-tanácsadó.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ingyen masszírozza a sérülteket

A kópházi Fekete Ibolya másfél évtizede sajátította el a masszírozás alapjait, azóta is ez a… Tovább olvasom