Kisalföld logö

2017. 01. 16. hétfő - Gusztáv -6°C | -1°C

Felkészülnek a versenyhelyzetre

Sopron - Hamarosan útjára indul hazánkban a kisposták vállalkozásba adása. Ha a tapasztalatok kedvezőek, Győr-Moson-Sopron megyében is közbeszerzési eljárás keretében pályáztatják meg a kisebb hivatalokat.
A Magyar Posta alapításának 140. évfordulója, valamint a postai világnap alkalmából ünnepséget rendez a posta nyugat-magyarországi igazgatósága ma a soproni Lövér Szállóban.

– Az 1874-ben megalakult egyetemes postaegyesületnek jelenleg a világ 196 országa közül 189 a tagja. Világszerte 700 ezer postahivatal működik, s hatmillió a postások száma. Hazánkban 140 éve jött létre az önálló Magyar Posta. A nyugat-magyarországi régióban több mint 7100, megyénkben 1350 postás dolgozik – összegzett Gulyás Ernő, a hét megyében tevékenykedő Magyar Posta Zrt. Nyugat-magyarországi Igazgatósága igazgatója. – A posta szerepe az e-mailek, az SMS-ek világában is meghatározó maradt: a kieső magánlevelezést a közszolgáltatók, bankok, biztosítótársaságok és más szolgáltatásban érdekeltek számlakivonatai, egyéb levelei kompenzálják.

– Olyannyira, hogy igazgatóságunk illetékességi területén öt százalékkal növekedett a levélküldemények száma. Ugyanakkor a posta liberalizációjára – amely a 2004 óta uniós tagországok számára végül is nem 2009-ben, hanem csak 2013-tól valósul meg – a hazai postának is fel kell készülnie. Ezt szolgálja a kisposták vállalkozásba adásának gondolata. Az elképzelések szerint négy megyében – a mi igazgatóságunk esetében Somogyban – október 15-én indul az erre vonatkozó közbeszerzési eljárás. A tapasztalatok nyomán az országban – a mobilposta-hálózat fenntartása mellett – mintegy ezer kisposta üzemeltetését oldanánk meg költséghatékonyan helyi vállalkozók, főképpen üzlettulajdonosok és a szolgáltatási ágazatokban tevékenykedők, de akár az önkormányzatok közreműködésével. Az előnyök nyilvánvalóak: a működtető még egy feladatot láthat el azonos üzemeltetési költség mellett. Úgy véljük, az ebben a projektben érintett posták alkalmazottjai előtt is különböző lehetőségek nyílnak, hogy ne veszítsék el állásukat.

Az igazgató hozzátette: a megyénkben dolgozó több mint ezerháromszázötven postás munkahelye biztosítottnak látszik.

A posta hatékonyságának növelése érdekében a megyeszékhelyeken és Sopronban partnertalálkozókat szerveznek.

Gosztonyi Miklós
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átadták az árvízvédelmi tavat

Harka - Harkán tegnap átadták a Gida-patak mellett megépített árvízvédelmi tavat. A mintegy 46… Tovább olvasom