Kisalföld logö

2017. 11. 25. szombat - Katalin 4°C | 14°C Még több cikk.

Feljelentésből 13, bírságból 210 ezer forint naponta

Sopron - Több mint 12,7 millió forintot fizettek az év első két hónapjában a közlekedési szabálytalanságot elkövető járművezetők. Az összeg az államkasszát gyarapítja.
Elkészült a Soproni Rendőrkapitányság illetékességi területén az első két hónapan elkövetett közlekedésrendészeti szabálysértések statisztikája. Kanyó Barnabás alezredes, osztályvezető részletezte: 4164 esetben alkalmaztak alkoholszondát az ittas vezetők kiszűrésére. Kilencvenketten alkoholos befolyásoltság mellett ültek kormányhoz, további két járművezető pedig megtagadta a szondás vizsgálatot. Őket vérvételre állították elő. A sebesség-ellenőrzések folyamán 15 szabálysértési feljelentés született, tizenkilenc sofőrt figyelmeztettek. Helyszíni bírságot 206-szor vetettek ki, összességében 2,7 millió forintra büntették a gyorshajtókat.

– A KRESZ előírásainak megszegéséért a két hónap alatt összesen hétszázhetvenhét feljelentés született, s ezerhatszázkilencvenegy járművezető fizetett helyszíni bírságot, több mint tizenkétmillió-hétszázezer forintot – összegzett Kanyó Barnabás.

A balesetekkel kapcsolatban az osztályvezető elmondta: míg tavaly a helyszínelt karambolok száma százhuszonkilenc volt, ez a szám száztizenegyre csökkent. Az okok között a gyorshajtás, illetve az elsőbbség meg nem adása a jellemző. Halálos közúti balesetben tavaly is, idén is ketten hunytak el az év első két hónapjában.

Kanyó Barnabás figyelmeztet: A továbbiakban is bármikor és bárhol számíthatunk fokozott közúti ellenőrzésekre. Fotó: Gosztonyi Miklós

Az alezredes hozzátette: a közlekedésrendészeti osztály létszáma megerősödött, nagyobb a közutakon is a rendőri jelenlét. A továbbiakban is bármikor és bárhol számítani lehet fokozott közúti ellenőrzésekre, akár délelőtt, akár este, akár a hajnali órákban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszépül a Deák tér vége is

Sopron - A jó idő beköszöntével elkezdődött a Deák tér végének felújítása. Ennek keretében az út… Tovább olvasom