Kisalföld logö

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 19°C Még több cikk.

Feljelent a volt fertődi alpolgármester - Szerinte valaki visszaélt a hatalommal

Irinkov D. Mihály úgy véli, visszaélések történtek a fertődi Szolgáltató és Kulturális Központ beruházása körül. Ezért jogi lépéseket fontolgat.

Rendkívüli testületi ülést tartott szerdán késő délután a fertői képviselő testület. Az első két napirendi pontot dr. Irinkov D. Mihály volt alpolgármester, Horváth Tibor, a pénzügyi bizottság elnöke, és Szabó Antal képviselő indítványozta.

Arról kértek tájékoztatást, hogy miért kellett a Közbeszerzési Döntőbizottság határozata alapján a városnak háromszor kétszázezer forint büntetést fizetni. Afelől is érdeklődtek, hogy miként áll a Szolgáltató és Kulturális Központ (KSZK) kivitelezése. Továbbá arról is, hogy miért nem kaptak időben tájékoztatást a fal kidőléséről.

- A két javaslatot a képviselő-testület nem vette napirendre – tudatta portálunkkal Irinkov D. Mihály. – Pedig fontos ügyekről van szó. Úgy tudjuk, a KSZK projekt kapcsán egyes számlákat nem aktuális ütemtervnek megfelelően állították ki. S ezeket az önkormányzat részéről befogadták. Továbbá a döntőbizottság szerint a város, mint ajánlatkérő olyan szerződést is kötött, amely eltért az ajánlati felhívástól. A miértekre lettünk volna kíváncsiak.

Irinkov D. Mihály kifejtette: az egykori laktanya ebédlőjét lebontották. Mint ismeretes, itt alakítják majd ki a szolgáltató központot. Azt előzményekről szóló írásunk itt érhető el >>

- A polgármester úgy kért engedélyt – az egyébként az eredetileg megmaradó - épület bontására, hogy ehhez a közgyűlés jóváhagyást nem szerezte be – húzta alá az egykori alpolgármester.

– A közgyűlésen tájékoztatást kértünk volna arról is, hogy miként áll a beruházás. Tarható-e az ütemterv? Valóban igaz-e, hogy újabb közel százmillió forint plusz pénz kell ahhoz, hogy sikeresen befejezhető legyen a központ? Választ nem kaptunk, mert ez sem került fel a napirendek közé. - sorolta az egykori alpolgármester.

Irinkov D. Mihály végezetül kijelentette: büntetőfeljelentést tesz. Meglátása szerint valaki visszaélt a hatalommal, hogy olyan számlákat fogadtak be, amelyekre nem voltak jogosultak. Ezt pedig ügyvédként nem hagyhatja szó nélkül.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sopronban koronázzák meg Eleonóra Magdolna királynét

Sopron belvárosában, korhű körülmények között megelevenedik, ahogy megkoronázzák Eleonóra Magdolna… Tovább olvasom