Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Felindultságból magánlaksértés

A Soproni Városi Bíróság napokban hozott ítéletével egy évre próbára bocsátotta azt a bécsi nyugdíjas férfit, aki felindultságában pofon ütött egy soproni családanyát. A bűnügyi költséget is az osztráknak kell állnia.
A Soproni Városi Bíróságon végződött az a perpatvar, amelynek során – még tavaly tavasszal – egy osztrák állampolgár összeszólalkozott egy soproni asszonnyal.

A Machatsek utca egyik többszintes lakótömbjében az osztrák férfi egy szinttel lejjebb lakott, mint a gyermekes család. Az idősödő nyugdíjas egyre nehezebben viselte el a fönti lakásban hangoskodó gyermek zaját, ezért becsöngetett a fölötte lévő lakásba. Az ajtót nyitó édesanyát szidalmazni kezdte. Az asszony nem akart vitát nyitni a gyermek viselkedéséről, ezért hamar becsukta volna a bejárati ajtót, ha az osztrák férfi azt be nem löki. O. B. indulatosan belépve az előszobába, tenyérrel arcon ütötte az édesanyát, aki ennek következtében – az orvosi látlelet és vélemény adatai szerint – nyolc napon belül gyógyuló sérülést, zúzódást szenvedett.

Az osztrákot magánlaksértés és könnyű testi sértés vétsége miatt állították bíróság elé. A 72 éves bécsi illetőt egy évre próbára bocsátásra ítélték, és kötelezték a közel 15 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyeztetés híján zárják a számlát

A számlatulajdonosok adategyeztetési kötelezettsége március 31-én jár le. Aki elmulasztja a… Tovább olvasom