Kisalföld logö

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 13°C | 22°C Még több cikk.

Felgyújtották a kocsmát?

Nem zárható ki a szándékos gyújtogatás, amely során teljesen kiégett egy kocsma Fertőszentmiklóson.
Teljesen kiégett egy kocsma Fertőszentmiklóson. A kár milliós nagyságrendű, az elsődleges adatok alapján a szándékos gyújtogatás sem zárható ki. A kiváltó ok egyelőre nem ismert.

– Telefonáltak a közelben lakók, hogy sűrű füst száll ki a kocsma ablakán. A helyszínre érve észrevettem, a bejárati ajtó nem úgy áll, mint amikor elmentünk innen. Este korán, hat óra körül zártunk – idézte fel a vasárnap késő éjjel történteket Ábrahám László, a fertőszentmiklósi Bezerédj Betérő tulajdonosa.

– Ekkor már éreztem, nagy baj van. A szomszédok egy durranást is hallottak. Külön szerencse, hogy a helyiségek fűtéséhez használt propán-bután gázpalack nem robbant be. Hiába értek ki gyorsan a tűzoltók, a kocsma teljesen kiégett. A vendéglátóhelynek éppen mától lett volna új üzemeltetője. Egyébként a korábbival sem volt nagyobb vitánk, összetűzésünk. Számomra érthetetlen, ami történt.
A Bezerédj Betérő Fertőszentmiklós Szerdahelyi utcájában 1990 óta várta a vendégeket. A szépen felújított tájházban különösebb gond nélkül működött a kocsma. Információ-

ink szerint az oltás során a tűzoltók műanyag benzineskanna darabjaira is bukkantak. Mivel felmerült a szándékosság gyanúja, a Soproni Rendőrkapitányság rongálás bűntette miatt ismeretlen tettes ellen indított eljárást. A gyújtogatás indítéka egyelőre nem ismert.
Ábrahám László ígéri, karácsonyra ismét kinyitnak. Mert nem lehet hagyni, hogy évtizedek munkája kárba vesszen. Még akkor sem, ha a bútorok, az italok, az elektronikai berendezések mind a lángok martalékává váltak. A kár az elsődleges becslések alapján több millió forintos.

A kapuvári tűzoltóságon megtudtuk, a lángok eloltásában részt vettek a soproni hivatásos, valamint a helyi önkéntes tűzoltók is. Az esetnél személyi sérülés nem történt – közölte Németh Szabolcs tűzoltási és mentési osztályvezető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar-osztrák közös vadászat

Első alkalommal, és mindjárt jótékonysági céllal tartottak közös osztrák-magyar vadászatot szombaton Zsirán és Locsmándon (Lutzmannsburg). Az eseményen gyűjtést is szerveztek, a befolyt összeget a helyi szociális otthon lakóinak ajánlották fel. A délelőtt nem indult túl jól, de a nap végére szép lett a teríték: összesen 87 nyúl, 26 fácán és egy szajkó került puskavégre. Tovább olvasom