Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 13°C | 25°C Még több cikk.

Felfüggesztett büntetés a gázolóknak

Sopron–Győr - Két, annak idején nagy port felvert közúti baleset miatt indított büntetőeljárás ért véget a Győri Városi Bíróság közlekedési tanácsa ítéletével.
Az egyik 2005. október 15-én reggel 6 óra 25 perckor következett be, amikor Nagycenk térségében egy 15 éves kópházi segédmotor-kerékpárost gázolt halálra egy előzésbe kezdett Peugeot Boxer soproni vezetője. – A soproni sofőr ellen gondatlanságból elkövetett, halálos közúti baleset okozásának vétsége miatt indult büntetőeljárás – nyilatkozta lapunknak dr. Becher Rezsőné, a megyei bíróság elnöke. – A szakértői véleményekre alapozott tényállásra figyelemmel a bíróság végül egy év – két év próbaidőre felfüggesztett – fogházbüntetést szabott ki rá, és két év hat hónapra a járművezetéstől is eltiltotta.

A másik ügy előzménye 2005. december 17-re nyúlik vissza, amikor Sopronban, a Stadion Üzletház és a Höflányi utca sarkának gyalogátkelőhelyén egy gépkocsi két huszonéves nőt ütött el. A baleset következtében a két hölgy maradandó kar- és lábsérülést szenvedett (Kisalföld, 2005. december 19., „Gyalogátkelőn gázolt"). – A gyalogos-átkelőhelyen történt balesetnél az autóvezető ellen maradandó fogyatékosságot okozó, gondatlanságból elkövetett közúti baleset okozás vétsége és cserbenhagyás bűntette miatt indítottak büntetőeljárást – tudtuk meg a megyei bíróság elnökétől. – A súlyosbító és enyhítő körülményeket figyelembe véve az autóvezetőt kilenc hónap, két évre felfüggesztett börtönre ítélték, továbbá két évre eltiltották a B kategóriás járművezetéstől. A két sofőr büntetlen előéletű volt, eddig közlekedési szempontból is. Mindkét ítélet jogerős.

Lapunk információi szerint a szakértői vélemények a segédmotoros elütésének helyét az út szélét jelző fehér csíktól 1,6 méterre a középvonal felé állapították meg, tehát a fiatalember nem az út szélén motorozott. Ugyanakkor a bíróság leszögezte a járművezető felelősségét.
A két nő elgázolásának ügyében hozott ítéletnél az 1972-es születésű vádlottnál a nagyszámú súlyosbító körülmény mellett figyelembe vették azt is, hogy a járművezető meggyőződött arról, hogy mentőt hívtak, tehát a sérültek szakszerű ellátásban részesülnek, s csak ezután távozott a helyszínről, igaz, adatainak hátrahagyása nélkül.

Olvasóink írták

 • 7. erdész 2008. február 28. 20:35
  „Nevetséges! Ez nem gondatlanság,hanem gyilkosság és gyilkossági kísérlet.”
 • 6. H anna 2008. február 28. 20:05
  „Fáj ,mert ennek a gyereknek nem kelett volna meghalnia,.Vajon az itélő jóisten elött majd ez a biró hogy fog elszámolni a lekiismeretével?Szomoruak vagyunk .”
 • 5. egy falusi 2008. február 28. 19:48
  „füvet viszont lehet szívni, mert akkor azt mondjuk: módosult volt a tudatom, és minden meg van értve! sajnos, két élet ment tönkre, bár nem lennék a gázolók helyében. ők mit érezhetnek? remélem többet nem vezetnek autót. ha igen, akkor felelőtlenek és megérdemelnék a kemény bűntetést!”
 • 4. kendermagos 2008. február 28. 15:32
  „a gyakorlat az, hogy 2 halottig felfüggesztett jár. ezért sem szabad inni, mert akinek a vérében alkohol van, az beülőset kap.”
 • 3. Kopez 2008. február 28. 14:55
  „Egyszerűen nevetséges.
  Ezek szerint szabadon elgázolhat bárki, büntetni nem fogják.”
 • 2. PB 2008. február 28. 11:14
  „A bíróságon az ítélet indoklásakor ezt monták:
  A magyar jog szetrint gondatlanságból elkövetett, halált okozó közúti balesetért felfüggesztett börtönbüntetés adható!!!!

  Nagyon kíváncsi vagyok, hogy hogyan venné tudomásul ezt az ítéletet és milyen élete lenne egy ilyen baleset után a bíróság tagjainak (bíró, ügyész, ügyvéd), ha az Ő gyermeküket gázolná el egy - a városban amúgy agresszív vezetőként elkönyvelt - ember (?!!!) ...
  Mi lelkileg belerokkantunk...

  A segédmotor-kerékpáros édesapja”
 • 1. PB 2008. február 28. 11:13
  „Szomorú ez...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felkészítés a vagyonosodási vizsgálatra

Sopron - Nem árt felkészülni a vagyonosodási vizsgálatra; megőrizni, vagy összegyűjteni a… Tovább olvasom