Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Felfedik kincseiket a határ menti falvak

Szeretnék megmutatni a nagyvilágnak a nyugati határszél kincseit. Az Alpokalja fejlesztése a legfontosabb cél.

Gyalóka, Lövő, Répcevis, Röjtökmuzsaj, Sopronhorpács, Sopronkövesd, Szakony, Völcsej, Zsira alapították a Napnyugat Turisztikai Egyesületet, amelyhez azóta Nagycenk és Nemeskér csatlakozott.

Az összefogás elmúlt két évéről tartottak sajtótájékoztatót Zsirán a minap. A közösségi összefogás a térség idegenforgalmi fejlődésének fenntartható biztosítását tűzte ki céljául, de nemcsak a turistákra gondolnak.

Hiszen a közös fellépésből eredő pályázati lehetőségek, a fejlesztések a helyiek számára is pozitív tartalommal bírnak.

Keszei Andrea, Dani Krisztina, Nagyné Polgár Katalin, Barabás Kinga és Fülöp Zoltán a sajtótájékoztatón meggyőzően hangsúlyozták: az Alpokalja települései vonzóak és érdekesek. Fotó: Magasi
Keszei Andrea, Dani Krisztina, Nagyné Polgár Katalin, Barabás Kinga és Fülöp Zoltán a sajtótájékoztatón meggyőzően hangsúlyozták: az Alpokalja települései vonzóak és érdekesek. Fotó: Magasi


Az egyesület elsősorban összehangolni igyekszik a turizmusban érdekelt szolgáltatókat és az önkormányzatokat, a közös marketing és termékfejlesztés, a programok, a pályázatok, az érdekképviselet a legfontosabb feladatok.

Az elmúlt két évben egységes táblarendszert építettek ki, ezek az információs eszközök egyik településről a másikra irányítják az érdeklődőket.

Honlapot üzemeltetnek, kiadványokkal népszerűsítik az Alpokalját és egyre sikeresebbek rendezvényeik. Legutóbb a Kápolnák útján című kerékpáros túrájuk zárult sikerrel. Szeptember hétvégéin pedig a Napnyugati Napokra keresztelt programsorozaton fűzik csokorba vendégváró programjaikat az egyesület tagtelepülései.

Fülöp Zoltán, az egyesület elnöke, Sopronkövesd polgármestere:
A Napnyugat Turisztikai Egyesületet tíz település önkormányzata és civil szervezetei működtetik.

Bár nem egyformán aktívak a résztvevők, mindnyájan hiszünk abban, hogy természeti adottságaink, épített örökségünk, hagyományaink, programjaink és vendégszeretetünk örök emlékekkel gazdagítják a térségünkbe érkezőket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két év kihagyás után ismét lesz lovasnap Fertődön

Ismét patadobogástól lesz hangos az Esterházy kastély mögötti lovaspálya. Tovább olvasom