Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Félévi hajrá az iskolákban

Sopron - Elkezdődött a félévi hajrá az iskolákban, tegnap lezárult az első félév. Az oktatási intézményeknek január 25-ig ki kell adniuk a félévi értesítőt.

– A félévi bizonyítványt tulajdonképpen nem is nevezhetjük bizonyítványnak, ez egy értesítő, mely arra hivatott, hogy minősítse a tanuló eddigi teljesítményét – mondta el Balikóné Németh Márta, az Eötvös-iskola szakmai igazgatóhelyettese. – Mégis nagyon fontos, hiszen a pedagógusnak a tanuló munkáját értékelni kell mennyiségi és minőségi szempontból is. A szülő felé irányuló jelzésként is kitűnően funkcionál, a gyermeket ösztönözheti, ugyanakkor el is veheti a kedvét, „kétélű fegyver" tehát.

Az általános iskolások bizonyítványában az érdemjegyek először a negyedik osztály végén jelennek meg. Addig csak szöveges értékelést kapnak. Bármilyen korú iskolás gyermekről legyen is szó, fontos, hogy kellő figyelmet fordítsanak a leírt információkra. – Az alsó tagozatos gyermekek esetében az alapok megfelelő elsajátításáról, a beilleszkedésről kaphatunk információkat, míg a nyolcadik osztályosok már a továbbtanulás fényében tekinthetnek az értesítőre – tette hozzá Barilichné Tóth Rita, a Soproni Német Nemzetiségi Általános Iskola igazgatója.

A középiskolákban is a végzősök számára kiemelt fontosságú a félévi értesítő, hiszen akadnak olyan egyetemek, amelyek elkérhetik azt a felvételi eljárás során.

Olvasóink írták

  • 3. gyakor 2008. január 22. 18:36
    „2007.01.18-val lezárúlt az első félév. Az eddig szerzett érdemjegyek, minősítések alapján kell a tamároknak félévi értekezleten megbeszélni, elfogadni, főleg a problémás eseteket. Ezután gőzerővel ki kell tőlteni negyedik osztályig szöveges értékeléssel, bizonyitványt, naplót. Ugyanezt felsőbb tagozatokban érdemjegyekkel kell elvégezni. Valóban, van egy kis szócsavar, ahogy az újságíró fogalmazott! Ugye csak vicceltetek, hogy nem értitek mit akart mondani?”
  • 2. titi 2008. január 20. 13:50
    „Gondolom az utolsó félévi hajrára gondolt a "figyelmesagyoniskolázott médiaszakember" a továbbtanulás miatt talán? Én sem értem.”
  • 1. sisi 2008. január 20. 02:07
    „Elkezdődött a félévi hajrá, amikor lezárult az első félév? Ez nagyon értelmes! :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mi változott a schengeni csatlakozás óta?

December 21-i schengeni csatlakozásunk után határellenőrzés nélkül lehet átmenni az országhatáron,… Tovább olvasom