Kisalföld logö

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 21°C | 32°C Még több cikk.

Felére csökkent a munkanélküliek száma

Sopronban és térségében jelenleg az építő-, valamint a fémiparban van munkaerőhiány. Idén a munkanélküliség aránya két és fél százalék körül alakult.
A megyei munkaügyi központ soproni kirendeltségéhez 37 település tartozik. Az aktív népesség száma 37 ezer. Az októberi adatok szerint 937 álláskeresőt regisztráltak. Tavaly ilyenkor 1514 volt. A nyilvántartott álláskeresők aránya 2,5 százalék, ami a 2005. évi októberi 4,1 százalékos értékhez képest kedvezően alakult. Az állástalan pályakezdők száma 51, ami az elmúlt év októberi 155-höz képest jelentősen csökkenő tendenciát jelent.

– A továbbiakban is elsődleges célunk, hogy a hozzánk forduló ügyfelek számára megfelelő álláslehetőséget nyújtsunk, a munkáltatók munkaerőigényét elvárásaiknak megfelelően kielégítsük – mondta el lapunknak Rimányiné Somogyi Szilvia, a megyei munkaügyi központ igazgatója. – Fontos feladat a szakképző intézetek képzéseinek összhangba hozása a munkaerő-piaci igényekkel. A munkaügyi szervezet 2007 januárjától regionális rendszerben látja el feladatát. Betöltetlen állásaink jellemzően az építőiparban, egészségügyben mutatkoznak. Elsősorban ácsot, kőművest, villanyszerelőt, vas- és fémesztergályost, CNC-esztergályost, szakápolót és szociális ápolót keresnek. A bejelentett álláshelyek közül a diplomát igénylők aránya alacsony, öt százalék körüli.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

''Magyarország tanulhatna Ausztriától''

Gazdasági szempontból Ausztria–Magyarország 3–1, de ami különösen fájó, a különbség nem csökken – mondta Paul Lendvai, az Európa-szerte ismert politikai elemző. Az osztrák rádió egykori főintendánsa Bécsben adott interjút munkatársunknak. – Lendvai úr, mi a véleménye a magyar belpolitikai helyzetről, hiszen ön figyelemmel kíséri a magyarországi történéseket is - kérdeztük elsőként. Tovább olvasom