Kisalföld logö

2018. 11. 15. csütörtök - Albert, Lipót 2°C | 11°C Még több cikk.

Félelemben nem lehet dolgozni

„ Félelemben nem lehet dolgozni” – vallják a postások, akik a közelmúltban kollégáikat ért brutális támadások ellenére továbbra is nagy összegekkel járják az utcákat. A részvénytársaság viszont új védelmi eljárások kidolgozásában gondolkodik.
Fotó: Somló Samu Posta: A részvénytársaságnak tizenháromezer pénzes postás védelméről kell gondoskodnia az országban.
– A biztonsági eljárásokat a veszprémi kegyetlen támadás után – amelynek során a lépcsőházban megtámadott postás életét vesztette –, a Magyar Posta Rt. felülvizsgálta, és további szigorításokat vezetett be – tudtuk meg Tomecskó Tamástól, a részvénytársaság szóvivőjétől. Az elmúlt hetekben több pénzes postást is megtámadtak az országban, emiatt a Kisalföld azt szerette volna megtudni, tervezi-e a posta vezetése új biztonsági előírások bevezetését.

Új védelmi rendszer

Tomecskó Tamás elmondta, anyagi lehetőségeik függvényében felszerelik munkatársaikat az új védelmi rendszerrel.

Sokat jelent a bizalmi viszony

– A Magyar Posta Rt. vezetésének eltökélt szándéka, hogy munkatársait megvédje – hangsúlyozta a szóvivő, aki azzal is tisztában van, hogy az érintett postások elgondolkodnak, talán meg is ijednek a borzalmas támadásokról szóló hírek hallatán. Ugyanakkor véleménye szerint minden postásnak sokat jelent az a bizalmi viszony, ami fennáll dolgozóik és a polgárok között.

„ Megrendít, ha megtámadnak egy kollégát"

„ Félelemben nem lehet dolgozni" – vallják a pénzes postások Sopronban is. Németh Gábor kilenc éve viszi körzetében a várva várt értékes küldeményeket. „Engem is megrendít, ha valahol megtámadnak egy kollégát, a veszprémi eset különösen megrázott, de munka közben mégsem gondolok a veszélyre. Tudom, hogy a lakók már várnak rám és figyelnek, s ez nekem minden védelmi eszköznél fontosabb" – mondja a fiatal postás.

„ Hol volt? Már aggódtunk..."

„ Mostanában ha egy kicsit kések, a szokásosnál később csengetek, már azzal fogadnak, hogy hol voltam, aggódtak értem" – mosolyog Solymos Zsolt. P is azt vallja, a legfontosabb a polgárok figyelme. Bár, teszi hozzá, a lakótelepi körzetekben ez sem tökéletes, előfordult már, hogy megszólalt a táska riasztója, mégsem törődött vele senki. Amiben a két soproni postás teljesen egyetért, az az, hogy a kegyetlen támadások ellen nincs tökéletes védelem, s ilyesmire nem is lehet felkészülni...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négysávos út vezet majd a határhoz

Közel másfél éves késéssel, kedden megkezdődött a Bécsi úti határkilépő előtti út négysávossá… Tovább olvasom