Kisalföld logö

2016. 12. 04. vasárnap - Borbála, Barbara -5°C | 3°C

Felélednek a határon átívelő zarándokutak

Csütörtökön hálaadó zarándoklat indult a Fő térről Sopronkertesig (Baumgarten), pénteken a Liszt-központban konferenciát rendeznek e témában.

Osztrák-magyar együttműködésben életre kelnek a két ország határtérségét behálózó zarándokutak. Csütörtökön hálaadó zarándoklat indult a Fő térről Sopronkertesig (Baumgarten), pénteken a Liszt-központban konferenciát rendeznek e témában.

 A több mint ötven főből álló menet a soproni Fő térről indult el. Fotó: Magasi
A több mint ötven főből álló menet a soproni Fő térről indult el. Fotó: Magasi


Két és fél évnyi munka után a végéhez közeledik az osztrák-magyar határtérséget behálózó-, a hagyományos zarándokutakat életre keltő együttműködés. Ennek fő célja a Nyugat-Dunántúl és Kelet-Ausztria között évszázados hagyománnyal rendelkező máriacelli zarándokutak jelen kor igényeinek megfelelő életre keltése, abból szakrális-, turisztikai termékek és kínálat kialakítása – tudtuk meg Vissi András projektkoordinátortól.

Az elvégzett munkát a projektpartnerek hálaadó zarándoklat keretében mutatták be. A több mint ötven főből álló menet a soproni Fő térről indult a kitáblázott Mária úton Sopronkertesbe (Baumgarten). A zarándoklaton a Fertő-parti és soproni zarándok közösségek alkották a magot, de Székelyföldről, Ausztriából és Svájcból is érkeztek résztvevők.

– Hitünk szép megnyilvánulása a zarándoklat, amely lelki feltöltődéssel jár együtt – fogalmazott Kelemen Ernőné hegykői nyugdíjas, aki legalább tizenöt alkalommal zarándokolt már, többek között az El Camino egy 350 kilométeres szakaszát is teljesítette. Szervezésében a Fertő-partról harminchatan indultak most útnak.

A menet a a tervek szerint - a sopronbánfalvi kolostor érintésével - közel 14 kilométer megtételét követően érkezik meg az esti órákban a sopronkertesi Pálos kolostorhoz, ahol magyar és német nyelven hálaadó szentmisét tartanak.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vágányzár lesz szombaton Sopron és Nagycenk között

A Sopron-Szombathely vasútvonalon végzett pályaépítési munkálatok miatt 2012. október 6-án (szombat)… Tovább olvasom