Kisalföld logö

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 10°C Még több cikk.

Feldíszítették az első fenyőfát

A kismartoni (Eisenstadt) Esterházy-kastélyban első alkalommal rendeznek adventi tárlatvezetést a hét végétől kezdődően. Az Empire-terem előcsarnoka – mint a leendő fogadószoba – fenyőfáját tegnap díszítették fel a kastély munkatársai.

A kismartoni Esterházy-kastélyban először mutatják be az adventi időszak alatt, hogyan is ünnepelte a karácsonyt a hercegi család a történelmi időkben – tudtuk meg Barbara Stiftertől, a kastély kommunikációs vezetőjétől. A látogatók az Empire-terem előcsarnokában gyülekeznek majd, amelynek fenyőfáját tegnap öltöztették díszbe.

Az újfajta tárlatvezetésről Barbara Stifter elmondta: a november 29-én kezdődő adventi kastélyismertetés – az Esterházy-család meglévő értékeinek bemutatása mellett – szeretné felidézni az elmúlt évszázadok főnemesi famíliáinak ünnepeit. A gyermekek számára szervezett – szombatonként fél 2-kor kezdődő – tárlatvezetésről angyalkáknak beöltözött idegenvezetők gondoskodnak. December 24-én délelőtt fél 10-kor és délután fél 4-kor is várják a kicsinyeket. A kastélyvezetés mellett szombatonként, valamint december 2-től keddenként és csütörtökönként – és december 24-én, szerdán – zenés gyermekszínház és más rendezvények szórakoztatják az apróságokat és kísérőiket.

– A felnőttek számára december 1-től hétfőtől csütörtökig délután 2-kor, péntekenként 2-kor és délután 5-kor tartunk adventi kastélylátogatást, előzetes egyeztetés után a magyar nyelvű tájékoztatás is megoldható – mondta Monika Kreminger idegenvezető. – Az érdeklődők nemcsak az Esterházyak kismartoni kincseit, a múltban szokásos hercegi karácsonyi ajándékokat, hanem a karácsonyi díszterítékű hercegi ebédlőt is megtekinthetik. Az ünnepi menü eredeti étlapja alapján pedig képet nyerhetünk a századokkal ezelőtti konyhaművészetről. A karácsonyi édességekből kóstolóval lepjük meg a résztvevőket, akik a Haydn-teremben adventi koncertet is hallgathatnak. Ezt követően a kastélykápolna betleheménél felállított karácsonyfáról ajándékban részesülnek a kismartoni Esterházy-kastély vendégei.

Kapcsolódó cikk:

Hazatérő Esterházy-könyvek (2003-04-09) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Férjről feleségre szállt a polgármesterség

Gyalóka és Répcevis is novemberi ködbe burkolózott a hétvégén. Az emberek behúzódtak házaikba,… Tovább olvasom