Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Felbontották Valló szerződését

– Valló Péter művészeti vezetői-főrendezői szerződését február 15-i határidővel felbontottuk – válaszolta a Kisalföld érdeklődésére Nyerges Ferenc, a Pro Kultúra kht. ügyvezető igazgatója –, és természetesen kifizetjük a számára járó összeget, az eddigi szokás szerint, havi bontásban.
– Ez azt jelenti, hogy elismerik Valló Péter 10.057.600 forintos követelését? Ugyanis a művész a képviselőkhöz írt levelében ekkora összeget jelölt meg, s azt reméli, hogy kifizetik számára.

– Nem, szó sincs ekkora összegről. Valló úr szerződése egyrészt művészeti vezetői-főrendezői, másrészt pedig rendezői, díszlettervezői tevékenységek ellátásáról szól. Tekintettel arra, hogy az idei évadban – amely július 31-ig tart – már elvégezte minden feladatát, ezért felveheti a szerződésben rögzített pénzét. Ezt tehát nem érinti a szerződésbontás.
Ez év augusztus 1-től az év végéig havonta 540 ezer forintot vehetett volna fel az összes feladata elvégzéséért. Mi azonban csak a művészeti vezetői-főrendezői szerződését bontottuk fel – rendezőként és díszlettervezőként számítunk rá –, ezért az említett hat hónapra csak egymillió hétszázezer forintot (340 ezer/hónap) fizetünk ki számára, mert rendezőként 200 ezer forint illeti meg. Vagyis összesen a már említett egymillió-hétszázezer forint jár neki a szerződés – általunk kezdeményezett – felbontásáért.

Nyerges Ferenc végezetül megjegyezte: már elkezdődött a következő évad előkészítése. Szilágyi Tibor egyeztetett a következő évad általa kiválasztott rendezőivel, készül a műsorterv. Február 17-én társulati ülésen mutatkozik be, hogy aztán március elsejétől érdemben is átvegye a színház vezetését. Az ügyvezető igazgató egy csúsztatásra is felhívta a figyelmet, miszerint az egyik országos lapban téves adatok jelentek meg a szavazásról. A jegyzőkönyv szerint összesen 16 szavazatot adtak le a képviselők. Ebből 14 Szilágyi Tibort támogatta, 2 pedig Frigyesi Andrást. A harmadik pályázó nem kapott egyetlen támogató szavazatot sem. Tehát szó sincs arról – a lap állításával szemben –, hogy tizenegy képviselő Szilágyi Tibor ellen szavazott volna.

A művészeti vezető bírósághoz fordul

Amint az várható volt, a Petőfi Színház menesztett művészeti vezetője nem ért egyet Nyerges Ferenccel. Érdeklődésünkre részletekbe ugyan nem bocsátkozott, de határozottan kijelentette: „majd a bíróság eldönti, hogy kinek van igaza".


Kapcsolódó cikkek >>
Valló Péter nem pályázott
Szilágyi a direktor Sopronban

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csellengő fiatalok, segítő felnőttek

Világjelenség, hogy a lakótelepeken sajátos szubkultúra alakul ki, jól körülírható földrajzi… Tovább olvasom