Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Felbontott szerződés - Iroda nélkül maradhat a roma önkormányzat Sopronban

Felmondta a várossal megkötött együttműködési megállapodást a roma nemzetiségi önkormányzat. Az ok: semmibe vették a kéréseiket.


A közgyűlésen felülvizsgálták a német és a horvát nemzetiségi önkormányzattal megkötött együttműködési megállapodást. Ennek részeként használhatják egyebek mellett a Rejpál-házat. A szerződést minden évben közösen átnézik, s szükség esetén módosítanak benne, vagy éppen meghallva az igényeket, próbálják kielégíteni azt.

Nem így történt az a roma nemzetiségi önkormányzat esetében. Ők ugyanis, ilyen feltételek mellett nem vállalták a folytatást.

- Az a jó együttműködés, amely mindenkinek egyaránt jó. A mi esetünk nem ilyen - mondja Rétfalvi Csaba elnök. - Az volt a tervünk, hogy az irodában egy főállású munkatárs közmunkában intézhesse az ügyeket. A munkabér nyolcvanöt százalékát az állami fedezi. Mi a fennmaradó részt, éves szinten összességében mintegy kettőszázezer forintos önerőt kértük volna a várostól. Ezt nem kaptuk meg.

Tudni kell, ami idei költségvetésünk nem éri el a háromszázezer forintot. Így szinte minden pénzünket felemésztené. Így nem jutna forrás az egyéb feladatokra. Fontos, mi mindannyian társadalmi megbízatásban látjuk fel a feladatokat.

Az elnök kifejtette, most önállóan oldják meg a soproni romaság képviseletét, ugyanis nagy valószínűséggel az iroda használatról is lemondhatnak.

- Szerencsénkre vannak önkéntes támogatóink, valamint segítséget kapunk a megyei roma önkormányzattól - folytatja Rétfalvi Csaba. - Sok tervünk, pályázati lehetőségünk lenne. Ezeket pedig nem szeretnénk veszni hagyni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Végre elkészül - Júniusban nyílik a fertőrákosi kőfejtő és barlangszínház

Világszínvonalú produkciók várják a közönséget júniustól a Fertőrákosi Barlangszínházban: koncertek,… Tovább olvasom