Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Felbontják az Erzsébet utcát

Folytatódik a Deák téren a csapadékvíz-csatorna építése, és ennek során átvágják és 67, illetve 20 méter hosszan felbontják az Erzsébet utcát, márciusban pedig a Mátyás király utcát.
A kivitelező megkezdte az előkészületeket – az Erzsébet utca Deák téri csatlakozásánál – a csapadékvíz-csatorna építésének folytatására. Mint arról beszámoltunk, az Erzsébet utcában ezért forgalom- és sebességkorlátozásra kell számítani, s átmenetileg csökken a parkolóhelyek száma is, mert a Deák tértől a Széchenyi tér irányába 67, a Csengery utca felé pedig 20 méter hosszan felbontják a burkolatot. A munkálatok várhatóan három hetet vesznek igénybe. Azt követően a Mátyás király utca következik, ahol 48 és 8 méter hosszan építenek csatlakozóvezetéket.

Az persze rendben van, hogy kiépül a teljes csapadékvízcsatorna-rendszer a Deák téren, de önként adódik a kérdés: miért nem korábban, a burkolatok felújítása előtt fektették le a csöveket, miért kell most megbontani az utcákat?

– Sajnos korábban nem lehetett – válaszolta érdeklődésünkre Kerekes Attila városi főmérnök. – A Deák téren a csapadékvíz-csatorna kiépítésére az úgynevezett ISPA-plusz programban kerül sor, melyet decemberben hagyott jóvá a minisztérium. Az utcák burkolatát pedig hónapokkal korábban újították fel. Így elkerülhetetlen, hogy megbontsák a felületet, de a tér rekonstrukciójának részeként a csatornafektetésben érintett útszakaszokat teljes egészében újraaszfaltozzák.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Melinda hercegné nem tűnt el

Dr. Ottrubay Istvánt, az Esterházy Magánalapítvány vezérigazgatóját azzal gyanúsítják oldalági rokonok, hogy a családi vagyont megörökölt Esterházy Melinda hercegnét elzárva tartja a külvilágtól. A hercegné a héten tett budapesti látogatásakor kiállt unokaöccse mellett. Tovább olvasom