Kisalföld logö

2018. 11. 13. kedd - Szilvia 9°C | 17°C Még több cikk.

Felavatták az új diagnosztikai tömböt Sopronban

A nyugati határszélen igen fontos, hogy a személyzetet, az orvosokat, a rezidenseket megtartsák.

– Sopron jól tudott élni a fejlesztési lehetőségekkel. A rendelkezésre állt hétmilliárd forint kormányzati pénzből már egy új kórházat lehet építeni; ez is jelzi, hogy a Soproni Gyógyközpont minden szakmai területe jelentős mértékben korszerűsödött, nyugat-európai színvonalúvá vált – jelentette ki dr. Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár a Soproni Gyógyközpont új diagnosztikai tömbjének táblaavató ünnepségén.

Az államtitkár kiemelte: a nyugati határszélen igen fontos, hogy a személyzetet, az orvosokat, a rezidenseket megtartsák. Hozzátette: az elmúlt években a kormányzat ötszázmilliárd forintot fordított a hazai egészségügy színvonalának emelésére.

A rendelkezésre állt hétmilliárd forint kormányzati pénzből már egy új kórházat lehet építeni. Fotó: Magasi
A rendelkezésre állt hétmilliárd forint kormányzati pénzből már egy új kórházat lehet építeni. Fotó: Magasi


– A 2013-ban indult egészségügyi integrációs folyamat napjainkra kézzelfogható eredményeket hozott Sopronban – részletezte dr. Korányi László, a gyógyközpont megbízott főigazgatója.

– Az intézményi egyesüléssel párhuzamos fejlesztések hosszú távon biztosítják a fenntartható működési struktúrát. Az ötmilliárd forintból megépült új diagnosztikai tömb és a másfél milliárdos műszerbeszerzési program a betegség korai és gyorsabb felismerését, azaz a gyógyulás esélyeinek javítását jelenti.
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

GPS-re tölthető le a biciklitúra útvonala

Kubinszky András soproni építész a Fertő tó és a Balaton között biztonságos… Tovább olvasom