Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Felavatták az aulát és az előadótermeket

Sopron - Felavatták a Nyugat-Magyarországi Egyetem Közgazdaság-tudományi karának új auláját és előadótermeit a kar Erzsébet utcai épületében. Az új épület alatt mélygarázst alakítottak ki.
Aulaavató nyilvános tanácsülést tartottak tegnap a NYME Közgazdaság-tudományi Karának Erzsébet utcai épületében. Az átadón elhangzott, a hallgatók számára így megoldottá vált az egy campuson belüli oktatás, nem kell ingázniuk a kar épületei között.

Faragó Sándor rektor köszöntötte az egybegyűlteket és külön köszönetét fejezte ki a szintén megjelent Walter Dezsőnek, aki előző polgármesterként nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az épület kedvező áron kerülhessen az egyetem tulajdonába. Szörényi Zsolt, az oktatási minisztérium felsőoktatási főosztályvezetője köszöntőjében kiemelte, az ország jövője szempontjából nélkülözhetetlen szerepe van az értelmiségi rétegnek. A képzéshez közvetve nagy segítséget nyújt a PPP-program, melynek keretében sor kerülhetett a fejlesztő beruházásra.
Székely Csaba, a közgazdaság-tudományi kar dékánja hozzátette, az oktatási minisztérium kiemelkedően gyorsan, egy hónap alatt jóváhagyta az épület megvásárlását, és hasonlóan jó ütemben zajlott az udvarbeépítés engedélyeztetése is. A munkálatok 2006 novemberétől 2007 augusztusáig tartottak.

Az ünnepség végeztével az egyházak képviselői megáldották az új épületrészt, melyben sor került Mendlik Lajos festőművész, a Római Magyar Akadémia tagjának kiállításmegnyitójára is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rádonyi László: A jobb pályázat nyert

Sopron - A jelenleg működő városi internetes honlap már nem felel meg a törvényi és szakmai… Tovább olvasom