Kisalföld logö

2018. 09. 26. szerda - Jusztina 4°C | 15°C Még több cikk.

Félárbocon a Tourinform

A soproni Tourinform-iroda jövőjét illetően borúlátó a működtetést végző alapítvány elnöke. A város támogatásából, az első félévi négymillió forintból ugyanis még a működésre sem futja.

Sopron jelenlegi gazdasági helyzetében – amikor vége szakad a bevásárlóturizmus korszakának – a turizmus fejlesztése jelenthetné az egyik kitörési pontot. Ehhez átfogó idegenforgalmi stratégiára, hatékony marketingmunkára, a várost propagáló igényes kiadványokra, bel- és külföldieket vonzó rendezvényekre, a megvalósításhoz pedig pénzre, egyre több pénzre lenne szükség.
A városvezetés tisztában van azzal, hogy a turizmusnak Sopron életében az eddigieknél is hangsúlyosabb szerepe lehet. Csak a pénz kevés hozzá...

 Jelenleg Magyarország több mint 120 településén működik turisztikai információs (Tourinform) iroda. Ezeken a pontokon a turisták, érdeklődők tájékozódhatnak a település, az adott régió, sőt az egész ország turisztikai kínálatáról. A Tourinform-irodák munkatárasai magyar és idegen nyelven is tájékoztatják a betérőket a környékbeli szálláshelyekeről vendéglátóhelyekről, közlekedésről, programokról, látnivalókról, szolgáltatásokról. A Tourinform-irodákban mindenki hozzájuthat ingyenes turisztikai kiadványokhoz, valamint vásárolhat térképeket, útikönyveket, és jegyet válthat különféle rendezvényekre is.

– A Magyar Turizmus Rt. égisze alatt több mint fél évtizede megnyitott soproni Tourinform-iroda működtetése alapítványi támogatáson keresztül az önkormányzat feladata – mondta Kalmár István alpolgármester. – Igen fontosnak tartjuk a Tourinform-irodát. Az idei költségvetés szűkössége miatt úgy tervezzük, hogy a tavalyi nyolcmillió forintos támogatás helyett egyelőre csak az első félévet finanszírozzuk, négymillió forintot szánva az irodára, a közeli hónapokban pedig pályázati alapok elnyerésével próbáljuk meg előteremteni a második félévre elegendő összeget. Ha ez valamilyen oknál fogva mégsem válna valóra, akkor az önkormányzat felvállalja az év másik hat hónapjára is a működtetést. Ezen túlmenően többletforrásokat is szeretnénk felkutatni, hogy a Tourinfor- iroda hatékony marketingmunkával szolgálja a város bel- és külföldön történő népszerűsítését.

A Tourinform-iroda működését biztosító Alpokalja Idegenforgalmi Alapítvány elnöke, dr. Vig Péter a jövőt illetően borúlátóbb: – Ígéretekben soha nem volt hiány – mondotta. – A tavalyi nyolcmillióból szinte egy fillér sem jutott marketingre, az idei első félévre tervezett négymillióból sem a működésre, sem a pályázatokon való szerepléshez szükséges önrészek biztosítására nem fogja futni. Tovább ront a helyzeten, hogy a Magyar Turizmus Rt. hárommilliót juttatna marketingmunkára azzal a feltétellel, ha a tavalyi nyolcmilliós önkormányzati támogatást az inflációval emelt mértékben, idén is megkapnánk. Ha ez nem szerepel a város támogatásra szánt keretében, bizonytalanná válik, részesülhetünk-e ebből az összegből.

 

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az Operabál nyitótáncát tanítja be

Vargha-Wéber Virág, a Bécsben élő fiatal soproni tánctanár is közreműködik a világhírű bécsi… Tovább olvasom