Kisalföld logö

2017. 01. 19. csütörtök - Sára, Márió -8°C | -1°C Még több cikk.

Felállították Sopron karácsonyfáit

Sopronban csütörtökön a Fő téren és a Jereván-lakótelepen is fölállították a város karácsonyfáját.
A Fő téren csütörtökön délelőtt 10 órára sikerült fölállítani a város karácsonyfáját. A 15 méter magas jegenyefenyőt még tavaly ajánlotta fel a sopronbánfalvi Avar utcából Ley Rezsőné. Mint azt a városházára címzett levelében írta, kertjükben gyönyörű örökzöldek nőnek. Ennek a több mint negyvenéves, terebélyes fának az ágai már a szomszédos ház faláig értek. Ezért is javasolta, hogy fenyője 2005-ben legyen mindenki karácsonyfája.

A város karácsonyfájának kivágása azonban nem várt problémákkal járt együtt. A fakivágási, szállítási és felállítási műveletek vezetője, Köveskúti Zoltán, a TAEG Rt. erdészetvezető-helyettese elmondta, az Avar utcában a fenyő kitermeléséhez és platóra helyezéséhez meglehetősen szűk volt a tér, ezért fordulhatott elő, hogy elszakították a légvezetéket. Jellemző az idei munkálatok komplikáltságára, hogy a szokásos ötven-hatvan perc helyett ezúttal közel három órát vett igénybe a kivágás és a fenyő kocsira helyezése.

A Jereván-lakótelepen, a Kodály téren ugyancsak tegnap állították fel a város másik karácsonyfáját. A nem egészen tíz méter magas ezüstfenyő Barna Mária soproni lakos tómalmi ingatlanáról származik.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Burgenland egyre népszerűbb

Egyre népszerűbb Burgenland a magyar turisták körében, derül ki az ez évi osztrák idegenforgalmi statisztikákból: – A Burgenlandban éjszakázó magyar vendégek száma negyedével nőtt idén az első félévben – tudtuk meg Klaus Sommertól, a burgenlandi turisztikai hivatal sajtóreferensétől. Utánanéztünk, hogy miben rejlik a siker titka. Tovább olvasom