Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Felajánlás a Tómalom úti gyerekotthonnak

Jó szándékú adakozásra szólította fel híveit Németh Antal atya, Kópháza, Harka és Balf plébánosa a böjti időszakban.

– Felhívásomra megmozdult a három település istenfélő közössége, s pár hét alatt mintegy kétszázötven kilogramm tartós élelmiszer gyűlt össze – nyilatkozta Németh Antal atya, főszervező.

– Liszt, cukor, rizs, olaj, konzerv, ásványvíz, száraztészta, csokoládé és hasonlók lapultak a plébániákra behozott táskákban. A kerületi esperessel, soproni városplébánossal beszéltük meg, hová juttassuk az adományt. A soproni Tómalom úti Fogyatékos Gyermekek Otthonára esett a választásunk, így az egész rakományt odairányítottuk. A rakodás és a szállítás feladatát Michtits Krisztián és Gludovátz Mihály kópházi hívek vállalták magukra – tudtuk meg a plébánostól.

Gludovátz Mihály és Michtits Krisztián a soproni Fogyatékos Gyermekek Otthonába szánt adományt pakolja a kisteherautóba. Fotó: Magasi Dávid.
Gludovátz Mihály és Michtits Krisztián a soproni Fogyatékos Gyermekek Otthonába szánt adományt pakolja a kisteherautóba. Fotó: Magasi Dávid.


– Szavakban nem is tudom kifejezni, milyen nagy segítséget jelent számunkra a felajánlás – fogalmazott dr. Baikó Erzsébet, a fogyatékos gyermekek intézményvezetője. – Ezúton is köszönetet mondok mindazoknak, akik tevőlegesen hozzájárultak a mozgáskorlátozott és más fogyatékosságban szenvedő fiatalok életének megkönnyítéséhez.

Olvasóink írták

 • 5. Nanu 2012. március 28. 11:12
  „Krisztus idejében nem voltak fogyatékos otthonok, a szikláról lökték le az életképtelen egyedeket!!!”
 • 4. hozsuzs 2012. március 27. 14:55
  „ismét okos javaslatokat olvashatunk...gratulálok. Gondolom a két "o"-s hozzászóló is rendszeresen támogatja a rászorulókat, szeretetszolgálatokat tartanak fenn, gyűjtéseket szerveznek, de fontos szerepet töltenek be az oktatásban, idős-, hajléktalan-, szenvedélybeteg ellátásban is, és még sorolhatnám. Ha töredéke csak az eszükbe jutna, már az valami lenne, de ehelyett itt uszítanak, ahogy azt a nagyjaik is csinálják!”
 • 3. Oedenburger49 2012. március 25. 14:51
  „Nem csak a katolikus, hanem a többi egyház is megtehetné, hogy megossza javait felebarátaival !”
 • 2. valamerre 2012. március 23. 21:06
  „Szerintem meg értékelned kellene az emberek önzetlen összefogását egy jó ügyért.”
 • 1. Ovinkor 2012. március 23. 19:39
  „Esetleg irányítsuk át az egyházaknak adott állami támogatást a gyermekotthonoknak? Krisztusi tett lenne, ha a katolikus egyház ezt javasolná.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Holokauszt - Arcokkal, sorsokkal érthetőbb a tragédia

Zsidó gyerekek naplórészletei, fényképek, dokumentációk segítségével tartott előadást a holokausztról dr. Chava Baruch Sopronban. Tovább olvasom