Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Feladta a leckét az első hóesés

Sopron - Az idei első nagyobb hóesés jelentős fennakadásokat okozott a városban, annak ellenére, hogy négy géppel szinte azonnal hozzáláttak az utak megtisztításához.

Elakadt, árokba futott, csúszkáló autók – így lehetne jellemezni a soproni közlekedési helyzetet az első hóesésben. A jelek szerint hiába indultak el a hótolók és sózóautók, az első órákban csak a legfontosabb helyekre jutottak el.

– Mikor kezdték a munkát? – kérdeztük Halmos Orsolyától, a holding közterület-tisztítási részlegvezetőjétől.

– A hóeltakarítást csütörtökön  16 órától, teljes erővel, négy géppel megkezdtük, melyek azóta is megállás nélkül dolgoznak. A szakadatlan hóesés, a fagypont alatti hőmérséklet és a viharos erejű szél jelentősen megnehezítette a munkát, és emiatt az eredmény kevésbé volt érzékelhető. A folyamatos munkavégzés érdekében tegnap 14 óráig minden készenléti dolgozót berendeltünk.

A hó péntek délelőtt makacsul tartotta magát sok soproni utcában, mert a hótolók még nem értek oda. Fotó: M. D.


– Már múlt héten bejelentették, hogy felkészültek a télre. Mégis meglepetést okozott az időjárás.

 – Időben felkészültünk, és amennyiben szükséges, folyamatosan tudunk dolgozni. A gépparkot évről évre bővítjük és korszerűsítjük. Az idén is vásároltunk egy Mercedes  – sószóróval és hóekével felszerelt – gépkocsit, amelyet már munkába állítottunk. A hóeltakarítás ütemterv szerint történik, az időjárás függvényében. Először a fő és tömegközlekedési útvonalakat, a meredek utcákat, majd a mellékutcákat tisztítjuk meg. Megjegyzem, több út – Győri út, Csengery utca, Mártírok útja, Ágfalvi és Bánfalvi út, Kőszegi út, Pozsonyi út – a Magyar Közút Kht. tulajdona, ezeken a hóeltakarítási feladatokat nekik kell végezniük.

– Ezek szerint minden eszköz a rendelkezésükre áll, hogy időben és gyorsan járhatóak legyenek a soproni utak?

– Igen, de kérem, hogy a soproniak is segítsék munkánkat. A szűk  utcákban tegyék lehetővé a gépek haladását. Sok esetben ugyanis a parkoló autók miatt nem tudjuk feladatainkat elvégezni.

Olvasóink írták

 • 8. Dresi 2007. november 22. 00:51
  „Tisztelt T!

  Azon az estén még TÉLIGUMIVAL is ÉLETVESZÉLYES volt a határfelé vezető út !!

  Az állami utak kezelőjének (KÖZUT KHT )aki a város területén lévő állami utak megtisztításáért felelős és ezt a feladatát nem képes ellátni ,igen is be kellene a számlát nyujtani !!!
  NEM "némi fizetés ellenében",hanem igen is a tényleges számlát!
  Ezt a problémát az én meglátásom szerint igen is meg lehetne oldani, a képviselő urak által ! Hiszen azért tartjuk őket hogy a város érdekeit képviseljék .
  Különben meg épp a KÖZUT KHT honlapját nézegetem ...
  az átszervezés után:5 regionális főmérnökség ,77 üzemmmérnökség,(nem tudom a Fertőszentmiklósi még üzemel-e ? )
  a miénk az Észak -Dunántuli ,Győri központtal .Ide tartozik
  Győr-Moson- Sopron +Zala !!! NO COMMENT !!”
 • 7. t 2007. november 20. 20:21
  „A fent leírt cikk alapján, 4 hótoló állt rendelkezésre. hogy ebből ki mit látott, azt nem tudom. de azt állítani, hogy nem dolgoztak, kicsit talán túlzás. hiszen ha az egész városban 4 hótoló dolgozott, akkor elég kicsi annak a valószínűsége, hogy éppen lát az ember egyet. "egy hótolót láttam, az is állt az út közepén és nem csinált semmit." remélem ezt a hozzászóló sem gondolja komolyan, hogy puszta passzióbol tette a munkás. volt pár óra szabad ideje: ... - mit is csináljak vele?! hm... állok egyet a hótolóval az út szélén! :D
  kedves dresi: ön le szokta tolni a szomszédja elötti járdáról a havat, némi fizetés ellenében??

  és egy teljesen más dolog: árokba csúszott autósok. akinek nincs téli gumija az talán ne is közlekedjen havazásban. akinek pedig van annak 10 cm hó nem hiszem akadály. csakhát rá kell szánni azokat a 10.000 forintokat.”
 • 6. xy 2007. november 18. 18:24
  „Hótolók? Hol? Van Sopronban egyáltalán?”
 • 5. Dresi 2007. november 18. 17:47
  „Tisztelt Képviselő urak !!

  A marakodás helyett lassan 16 év után már el kéne oda jutnunk ,hogy a Közut KHT-val a városgazdálkodás szerződést kössön és az Ő ( Közut KHT )kezelésükben lévő utakat a városgazdálkodás megpucolja a Közut KHT meg kifizeti !!
  VAGY EZ OLYAN NEHÉZ ????? Csak meg kellett volna nézni ,hogy milyen állapotok voltak pl a HATÁR felé vezető szakaszon !!
  AMIRE A KÖZUT KHT HÓTOLÓJA ESETLEG IDEÉRNE, ADDIGRA
  AUSZTRIÁBAN MÁR SZÁRAZZAK AZ UTAK !!! NEVETSÉGES !!!
  Apropó a 16 év alatt amióta erre járok kb 5 HÓTOLÓVAL TALÁLKOZTAM !”
 • 4. joco 2007. november 18. 11:43
  „Igen Kedves Halmos úrhölgy gondját nem a Soproniak oldották meg, hanem a "fentiek",-olvad és olvadni is fog- .Csak az a gondom, hogy az a nagy felkészülés-mire volt jó- és az a rengeteg pénz hova, ill. kihez került, kerülni fog?Nem tudom ki lehet a hibás, de ez mindig igy megy, akárki lehet a hatalmon.Tehát valakit, valakiket végleg el kénne küldeni, de ha csak a pénz a gond, hát kérem- lett volna idén is plusz pénz, ha a kedves uralkodo képviselő urak nem pereskedésre, hanem a közjavára költetének.Valoszinü, hogy a "holding" dolgozoi teszik a dolgukat, de ha nincs miből és mivel, hát csak kapják a szidalmakat, pedig a" fejétől büzlik a hal".”
 • 3. ibi 2007. november 18. 10:09
  „Én is úgy látom a helyzetet, mint az előttem szólók. Én egy hótolót sem láttam, csak árokba csúsott autókat.”
 • 2. elegedetlen ember 2007. november 17. 19:19
  „Mivel a delutanomat Gyorben toltottem es csak az esti vonattal jottem haza,igy van osszehasonlitasi alapom. Ott le tudtak takaritani az utakat, itt nem. Este 9 korul jartam a varost, akkor nekem nagyon nem ugy tunt mintha jartak volna a hotolok a varost.Egy hotolot lattam,az is allt az ut kozepen es nem csinalt semmit.
  Lehet hogy bennem van a hiba, de en nem ereztem abbol semmit, hogy megallas nelkul dolgoztak volna. Mivel csak az autok kerekei alatt nem volt ho,az ut tobbi reszen meg volt,ebbol en azt szurtem le,hogy ne mis voltak. A varkerulet tuti ilyen volt.”
 • 1. joco 2007. november 17. 15:37
  „Hát a sogoréknál valahogy ez is másként megy. A hó még nem maradt meg, de már jártak a "soszorok" . A legkisebb faluban is a hókotrok rendre megtisztitották az utakat, időben. Sopron "megyei jogu" város, de sajnos csak cimében az.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kaotikus állapotok a Győri úton

Sopron - Katasztrofális állapotok uralkodnak Sopronban a Győri úton. Az Agip-benzinkúttól szinte a… Tovább olvasom