Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Fél hektáron égett az erdő alja Sopronban

A tűz oltásához a tűzoltók 30 ezer liter vizet használtak fel. Kézi szerszámokkal is dolgoztak, mert felizzott az aljnövényzet is.

A soproni Károly-kilátótól egy kilométerre az erdő alja kapott lángra szerdán délután. A soproni hivatásos tűzoltóság egyes kiemelt fokozatban három járművel kezdte meg a tűz eloltását. A munkában a tíz tűzoltó mellett az erdészet alkalmazottai is részt vettek.

- Az oltás során mintegy harmincezer liter vizet használtak fel, a tűzoltók dolgát nehezítette, hogy a helyszínt géppel nagyon nehezen lehetett megközelíteni - közölte érdeklődésünkre Gyenge Koppány százados, a soproni hivatásos tűzoltóság parancsnoka. - Kézi szerszámokkal is dolgozni kellett, ugyanis az avar mintegy harminc-negyven centiméteres mélységben felizzott.

Gyenge Koppány kifejtette: szerdán oldották fel az országos tűzgyújtási tilalmat, ám ettől függetlenül az erdő alja sok helyütt még száraz.

- Tüzet az erdőben csak a kijelölt helyen és szélcsendben szabad gyújtani - folytatta a parancsnok. - Ezúton is felhívnám a lakosság figyelmét, hogy tűzgyújtáskor megfelelő oltási szerszámokkal kell rendelkezni, valamint azt kötelező bejelenteni a tűzoltóságon. A szabályt megszegők ellen akár több millió forintos tűzvédelmi bírság is kiszabható.

Olvasóink írták

  • 2. SZILAJ 2012. április 20. 19:35
    „Hát nem.... Ez nagy igazság 1.bogote....”
  • 1. bogote 2012. április 18. 23:15
    „am mai nap nem a mi napunk. mármint a soproniaké.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kettős gyilkosság Sopronban - Soproniak a gyanúsítottak - újabb fotók

A gyilkossággal gyanúsítottak közül ketten soproniak. A gyilkosságban a lövészklub 53 éves soproni… Tovább olvasom