Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Fekvőrendőrt szeretnének

Sopron - A Ferenczy János utca, Mező utca és Várfal utca kereszteződése továbbra is életveszélyes – írta szerkesztőségünknek címzett levelében egy olvasónk. Az önkormányzat nem tervezi fekvőrendőr létesítését.
– Az iskolába tartó gyermekeink életét minden reggel veszélyeztetik a Ferenczy utca felől a Mező utca felé tartó járművek – fordult szerkesztőségünkhöz Tóthné Kardos Gyöngyi. – Az autósok nem lassítanak a zebránál, eszükbe sem jut, hogy esetleg ott a gyalogosnak van elsőbbsége. Tavaly már történt itt halálos baleset és az idén is elütöttek egy biciklis kislányt. Ne várjuk meg, amíg ismét áldozatot követel a kereszteződés. A polgármestert is megkerestük ez ügyben. Ígéreteket kaptunk, de nem változott semmi. Fekvőrendőr megmenthetné a következő áldozatot!

A városfejlesztési bizottság több alkalommal is foglalkozott az említett kereszteződéssel – tudtuk meg a városházán. 2005-ben a Ferenczy utca, a Mező utca és a Csarnok utca egyirányúsítását támogatták. 2007-ben elrendelték a 30 kilométer per óra sebességkorlátozás bevezetését a Ferenczy János utcának a Táncsics és a Dózsa György utca közötti szakaszára, továbbá az utca Táncsics Mihály utca felőli bejáratához „gyermekveszély" tábla kihelyezését. 2008 júniusában támogatták a Ferenczy János utca órás körforgalom felőli végén, mindkét oldalon parkolásgátló oszlopok és „várakozni tilos" tábla kihelyezését a gyalogosok védelme érdekében. Az oszlopokat már megrendelték és várhatóan októberben kihelyezik.

Veszélyes kereszteződés: Az önkormányzat nem tervezi fekvőrendőr létesítését.
Veszélyes kereszteződés: Az önkormányzat nem tervezi fekvőrendőr létesítését.

A városháza álláspontja szerint a Mező utcai gyalogátkelőhely közlekedésbiztonsági szempontból megfelelő, a problémát – ahogyan azt a levélíró is jelezte – a kihelyezett KRESZ-táblák figyelmen kívül hagyása jelenti. Az önkormányzat előjelző útburkolati jel felfestésével szeretné időben felhívni az autósok figyelmét az átkelőhelyre, így tovább csökkentve a figyelmetlen vezetők által okozott balesetveszélyt. Az autósok sebességtúllépésének azonban csak a rendőrség által indított szabálysértési eljárások vethetnek gátat. A kérdést az önkormányzat közlekedésbiztonsági szakértőkkel megvizsgálja és a városfejlesztési bizottság fog ennek alapján dönteni a fekvőrendőrről vagy az egyéb lehetőségekről – tudtuk meg Kuslics Balázs sajtószóvivőtől.

Olvasóink írták

33 hozzászólás
12
 • 33. Fresko 2008. október 02. 12:47
  „Sógor!

  Nem igazán értem, hogy ezt miért nekem írtad. Én is bringás vagyok, használom azt a kevés bringautat, ami van ebben a városban. Tudom, hogy a Kossuth utcai körforgalomba nem mehetek be, mert tábla tiltja, ezt jeleztem Soproni-nak, aki szerint áthajthatunk rajta bicajjal. A többi körforgalomban természetesen közlekedhetünk, bár életveszély sokszor!!!!
  A Deák téri problémával egyetértek Veled, a gyalogosok tényleg nem tudják, hogy hol kellene menniük. Csodálkoznak, ha rájuk szólok!!”
 • 32. Sógor 2008. október 01. 22:13
  „Egy fekvőrendőr nem megoldás! Figyelni kell a másikra! Ha valaki nem ismeri a kreszt úgy ahogy azt kell akkor felesleges mindeféle tábla, fekvőrendőr stb...
  Amúgy csak magam tudom ismételni:
  Na persze! Majd minden zebrához sorompót meg fekvőrendőrt tesznek nektek!! kedves autósok! Inkább frissitsétek fel a kresztudásotokat és mivel úgymond önképzés van ezért minden új kreszszabályt, változást kövessetek figyelemmel és jegyezzétek meg! Nem kell sem fekvőrendőr sem semmi hanem ha kijelölt gyalogátkelőhely van akkor tanuljátok meg (ezt is), hogy hogyan kell megközelíteni és ott áthaladni akárcsak egy vasúti átjáróban, vagy a körforgalomba befelé nem, de kifelé indexelni illik, stb...”
 • 31. fropi 2008. október 01. 21:45
  „Sok minden nem úgy működik itt ahogy kéne, az biztos! Biztos én vagyok nagyon tudatlan de nem gondolnám h egy fekvőrendőr olyan nagyon sokba kerülne... Egy párat szétszórhatnának itt-ott. Az elkerülővel kéne kezdeni, aztán jöhetnének az iskolák és óvodák környékei, jah és a Frankenburg úti aluljáró!!!”
 • 30. Sógor 2008. október 01. 19:00
  „Fresko!
  vannak bringások akik a bringautakat használják nemcsak a Kussuth utcait hanem a többit is. Nomeg persze a gyalogosnak meg a járdát kellene használnia és nem a bringautat... lásd Deák tér...”
 • 29. Fresko 2008. október 01. 09:42
  „Kedves Soproni!

  Akkor kötelező a biciklisnek a bicikliutat használni, ha a körforgalomban tiltva van az áthaladása. Márpedig a Kossuth Lajos utcai körforgalomban tábla tiltja ezt! Nézd meg alkalomadtán!”
 • 28. /joco1-azigazi 2008. október 01. 05:43
  „a "veszélyhelyzetet" mi gyalogosok és autosok okozzuk. Van ki "rendessen "közlekedik, s van ki minden szabályt áthágva.Csak az probléma, hogy a legtöbb esteben a szabályossan közlekedö a "hunyo".De tényleg érdekes egy közlekedési "szitu" alakult ki a keresztezödésben.”
 • 27. ÉN IS MINDENKINÉL JOBBAN TUDOM 2008. szeptember 30. 22:35
  „1-részt: 1általán nem esett arról szó hogy kinek az ötlete, vagy az akarata szerint lett ilyen a Ferenczy-Mező utcákban a forgalomszabályozás, ahogy most van?? (irányok, zebra, satöbbi) Már hogy ha szidni akartok valakit, akkor ne csak általában a levegőbe... Ámbár azt senki nem bizonyította, hogy bármilyen más megoldás ennél csak egy kicsit is jobb lett volna... Aki meg akarja fordítani (2. hsz: höööö) megnézném,ha kiállna, hogy ,,én voltam" - hogy a nagy anyázást hogyan fogadná....

  2-odrészt: ha minden tapló autós és minden böszme gyalogos előfordulási helyére fekvőrendőrt telepítenének, ahogy az itt is meg máshol is hőzöngők követelik ész nélkül, akkor minden út meg utca csupa fekvőrendőrből lenne kirakva, de akkor meg az itt is meg máshol is hőzöngők egyszerre azt kezdenék követelni, hogy a polgármester azonnal öntse ki betonnal vagy aszfalttal a fekvőrendőrök közötti homorulatokat,mert micsoda dolog, hogy nem vizszintes az úttest!!!!! Hiába megy itt az ordibálás, hogy addig amíg baleset nem lesz! Mégis mi a nagy sz@rt kéne csinálni? Hiába lesz fekvőrendőr a Ferenczy utcában ha a Gárdonyi felől jövő nem tudja értelmezni a hegyére állított háromszög alakú, fehér alapú piros szegélyes közlekedési táblát. És ha majd a fekvőrendőrön fog elütni valaki gyalogost, akkor mi a túrót akartok majd? Hogy az óvóképző előtt valaki sárga zászlót lengessen? Meg menjen minden f@szkalap előtt safety car? Tiszta hülye duma, hogy ,,az illetékesek döntsék el". Aztán mégis mit? Hogy mindenki tanuljon meg közlekedni?

  3-adrészt: mégis ki tehet arról (Walter vagy Fodor) hogy minden reggel a papa, a mama meg a gyerekek mind külön autóban és az utolsó pillanatban indulnak a munkahelyre meg az iskolába? Aki befingik a körletbe, az ne hőbörögjön., hogy de büdös van. Nehogy már 12 éves gyereket az iskolaajtóig kelljen autóval fuvarozni minden reggel. Mi lenne ha egy utcával odébb anyuka kiszállítaná és a kis drága legyalogolná azt a rettentő 400 métert?
  kriszkrosz is a városvezetést b@sztatja,hogy a reggeli meg a délutáni csúcsban bedugul a Ferenczy utca, hogy pulóvert lehet kötni, a csiga meg huss. Aztán mi lenne kedves kriszkrosz ha el tetszene menni a Selmecibe, ott simán le tudna parkolni, és magácska is gyalogolna jajjjjj 200 métert, a gyerekkel vissza ugyanannyit (közben lehet vele beszélgetni), aztán egérutat nyerni a Spar-os körforgalomból valamerre. Ez a süketelés legalább akkora hülyeség, mintha valaki azért óbégatna, hogy a Walter a felelős a csigatempóért, mert bizonyos mértékben azoktól az autóktól dugul el az utca, amiket a kereskedésében eladott. A legkönnyeb a valóságos okát semminek nem keresni, hanem inkább valakinek a nénikéjét vagy az úristent szidni.

  Na ez 1 kicsit sok lett hirtelen.”
 • 26. erdész 2008. szeptember 30. 19:19
  „Nézze meg mindenki!!!!!!:patrz.pl/filmy/kierowco-nie-badz-bezmyslny Ha megnézték az illetékesek,döntsék el kell e a fekvőrendőr.”
 • 25. Sógor 2008. szeptember 30. 16:35
  „A családban nálunk nincs autó, de ebbe a kis városban nem is kell nekem. Ha kell akkor bringárea pattanok és max. fél óóra alatt eljutok bárhova, de ha busszal megyek akkor is 20 perc alatt átutazom a várost. Persze, sokan úgy gondolják,l hogy ha lenne fekvőrendőr akkor talán nem is kellene már semmire sem figyelni?! Igenis figyeljen a gyalogos is és a járművezető is!”
 • 24. ggg 2008. szeptember 30. 14:40
  „sőt a 80-as években nem kellett ennyi középiskolást túlsúllyal, ízületi vagy gerincproblémákkal kezelni. mondjuk mi gyalog meg bringával jártunk mindenhova, ha esett busszal. pedig anyáméknak 1 éves korom óta volt kocsija.”
 • 23. Sógor 2008. szeptember 30. 10:36
  „Az lehet, hogy nem volt ennyi autó, de ez nem azt jelenti, hogy közömbösnek kellenni a másik iránt!”
 • 22. VVV 2008. szeptember 30. 10:26
  „A 80-as évek elején nem volt ennyi autó. Az emberek nem voltak ennyire közömbösek egymás iránt mint most.”
 • 21. ggg 2008. szeptember 30. 07:42
  „19.

  ennek viszont az az előnye, h rövid időn belül olyan dagadtak lesznek a mozgáshiánytól, h minden nehézség nélkül el lehet gurítani őket egy közeli parkolóig.”
 • 20. Sógor 2008. szeptember 29. 23:55
  „Én a 80-as évek elején kezdtem az általános sulit! Nagyanyám 2 hétig elkísért a suliba utánna egyedül jértam. Érdekes sem engem sem egyik ex osztáálytársam sem ütötte el egy jármű sem! Miárt nem? mert nem voltunk elkényeztetve azzal, hogy még a klozetra is autóval vittek a szüleink! A mai gyerekek (tisztelet a kivételnek) nemtudnak gyalogosan közlekedni mert a kocsi a seggük alatt van. Ja és amin még kitudok akadni, hogy sok 13 - 15 évest is kocsival visznek a szüleik iskolába! Sajnos a mai fiatalság túl modern ahhoz, hogy gyalogosan közlekedjen és egyáltalán a nyílt utcán vigyázzon magára! Minden csak figyelem kérdése! Csodálom, hogy egyesek még nem írták ide le, hogy suli kezdéskor meg du. amikor vége van akkor zárjanak le utcákat a járműforgalom elől mert a 6 - 15 éves gyerekek nemtudnak rendesen közlekedni...!
  Egy kis odafigyeléssel minden baleset elkerülhető!!”
 • 19. casco 2008. szeptember 29. 23:32
  „12.

  Ha szerencsétlen gyerekeknek lenne lábuk, akkor minden bizonnyal tudnának kb. 15 percet gyalogolni. Így azonban valóban nehéz, hogy a sok szerencsétlen láb nélküli gyereket mindenkinek autóval kell iskolába vinnie.”
 • 18. ...he... 2008. szeptember 29. 22:33
  „Kevin ismét :) Mekkora bölcs vagy ismét !! És ha lesz tragédia mi változik utána?? " ne adj Isten " a helyes nyelvtanilag :)”
 • 17. kevin 2008. szeptember 29. 19:51
  „ez sajnos nem fog valtozni addig mig ne aggy isten meg eggy
  tragedia nem lessz.”
 • 16. plasztikhattyu 2008. szeptember 29. 19:12
  „Ami ebben az utcában folyik az valóban gáz,4 iskola van errefelé és semmi sem óvja a gyerekeket.....persze minden gyereket külön kocsival is hoznak és beállnak a kapukba táblákat nem ismerik.az iskolákkal szemben nemhogy babakocsit vagy biciklit eltolni nem lehet,még gyalogosként is az uttestre kell menni mert nem lehet haladni.Arendőrök csak vonogatják a vállukat és kérdésemre azt felelték (ha nem a kocsiban ülnek)hogy kérem addig meg lehet állni mig a gyerekeket teszik ki a szülők.Más meg késsen el, vagy tanitsa arra a gyerekét hogy szlalomozzon a járda és az uttest között?Majd addig folyik itt is ez ameddig halálos gázolás nem történik és akkor sopánkodik mindenki.A legjobb megoldás az lett volna amiről szó is volt pár éve az Y tól az órás körforgalomig sétálo utca.Mit keresnek itt buszok meg teherautók?A selmeci utca sokkal szélesebb és nincsenek lakóházak illetve jóval kevesebb a gyerek és diák.Mivel semmi sem fog történni fekvő rendőr elengedhetetlen lenne nem is egy darab az utcába.El kéne gondolozni az illetékeseknek....ámen”
 • 15. soproni 2008. szeptember 29. 19:12
  „kisbetűs intel : :))))))
  Sógornak igaza van! Mana: a bicikliseknek nem kötelező használni a számukra kijelölt kerékpárutat és a körforgalomban ugyanúgy közlekedhetnek,mint a többi jármű.”
 • 14. Intel 2008. szeptember 29. 18:41
  „Szeretném tudatni mindekivel, hogy a valodi Intel nagy betűvel irja a nevét...

  Véleményem szerint egy lassító sziget többet érne...”
33 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Patkányok a lakótelepeken

Sopron - Rágcsálóirtással foglalkozó szakembereket nem, patkányokat viszont egyre többet látni a… Tovább olvasom