Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

Fejlődik a várossá avatott Fertőszentmiklós

Fertőszentmiklós - Fertőszentmiklós egy évvel ezelőtt nyerte el a városi rangot. Kiemelt beruházás nincs, a település egészét fejlesztik.

A tervek szerint a napokban kezdődik el a mintegy 400 millió forintos iskolaátalakítás a településen. Teljesen felújítják és bővítik az intézményt. A tervek szerint egy tanmedence is épül majd. A polgármesteri hivatal melletti szolgáltató központ átalakítása azonban már a végéhez közeledik. Itt kap helyet a könyvtár, a gyermekjóléti szolgálat, valamint egy 300 fős előadóterem és egy 1000 négyzetméteres szabadtéri közösségi tér. Az épületet augusztus 20-án adják át.

– Kiemelt projektünk nincs, a város egészét szeretnénk fejleszteni – mondta Horváth Tibor polgármester. – Valljuk, városi polgárként, de vidéki szemlélettel kell dolgoznunk. Az elmúlt egy év alatt bebizonyosodott, hogy városként nagyobbak a lehetőségeink. Mindezek az előnyök főként a pályázatoknál jelentkezhetnek.

A polgármester hozzátette: a híreszteléssel ellentétben Fertőddel jó a kapcsolatuk. Ennek egyik jó példája, hogy a térségi kerékpárút-építés is együttműködésben készül el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eltűnnek a folyékonyhulladék-telepek

Sopron és térsége - Uniós támogatással elkezdődött a Florasca kft. kezelésében lévő soproni… Tovább olvasom