Kisalföld logö

2018. 11. 20. kedd - Jolán 1°C | 4°C Még több cikk.

Fejlesztések a Sotáv-bevételből

A soproni önkormányzatnak a nehéz gazdasági körülmények között is biztosítania kell a jövő évi költségvetés egyensúlyát. Ezt a célt, azaz a bevételi oldal növelését szolgálja a Sotáv részleges privatizációja – fogalmazott Hruby József alpolgármester.
A Sotáv Kft. tervezett részleges magánosításával összefüggésben Hruby József alpolgármester elmondta: a közgyűlés az idei költségvetést 710 millió forint működési hiánnyal fogadta el. Emellett igen szigorú takarékosságra ítélték a város intézményeit, köztük az iskolákat. A városvezetés többé nem kíván olyan költségvetést elfogadni, amely ennyire kedvezőtlenül érintené Sopron lakosságát.

Mindehhez azonban jelentős bevételre van szükség a jövőben. Ennek egyik módja az önkormányzati vállalkozások részbeni vagy teljes privatizációja. A Gazdaságkutató Intézet által átvilágított önkormányzati tulajdonú vállalkozások közül – a várható bevétel nagyságát és az önkormányzati feladatok ellátásának biztonságát figyelembe véve – a Sotáv részleges privatizációja tűnik az egyik lehetséges legjobb megoldásnak. A részprivatizáció kettős célú: egyszeri önkormányzati bevételt eredményez, és a szakmai befektető révén a kft. további fejlesztését, a szolgáltatás minőségének javítását is garantálja.

A bevétellel a városvezetés nemcsak infrastrukturális fejlesztéseket szeretne megvalósítani, hanem a lakóközösségek távfűtési modernizálásának elősegítését is tervezi. – A Sotáv 51 százalékos üzletrésze az önkormányzatnál marad, és az árszabályozás fölött is a városvezetés fog rendelkezni – jelentette ki Hruby József, aki elmondta: ha a közgyűlés jóváhagyja a 49 százalékos üzletrész értékesítését, akkor az előkészületek után nyílt pályázatot írnak ki. A versenyeztetni kívánt szakmai befektetőkkel már előzetesen felvették a kapcsolatot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyarul tanuló burgenlandiak

Amint közeleg Magyarország uniós csatlakozása, úgy kezd egyre több felnőtt magyarul tanulni a… Tovább olvasom