Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 6°C Még több cikk.

Fejlesztések a Győri úton

Jelenleg módosítás alatt áll a soproni Győri út rendezési terve. Konkrétumok leghamarabb a költségvetés elfogadása után várhatók.
 Az út jobb és bal oldalával kapcsolatban több terv is készült korábban. Ezek nemcsak a Győri út arculatát, funkcióját határoznák meg hosszú évtizedekre, hanem közvetetten érintik a belvárost is.
A városból kifele jövet, a vasúti híd után bal oldalt lévő területen évekkel ezelőtt félbemaradt egy építkezés. A falak és a tető elkészült, azonban mégsem lett itt Tüzép. Már nem is lesz...

– Katasztrófavédelmi központot hoznánk itt létre, ahol helyt kapna a polgárőrség, a tűzoltóság és a helyi katasztrófavédelmi egység – mondta el a Kisalföldnek Walter Dezső polgármester. – Amennyiben ez megvalósul, akkor a belvárosban, az Árpád utcában felszabadul a tűzoltóság laktanyája. A nagy tömegű oltójárművek nem terhelnék tovább az amúgy is forgalmas Várkerületet. A mentőállomás már korábban kiköltözött a kórházba, így ezen a részen jelentős területeket, illetve épületeket kap a város. A Füredi sétány meghosszabbítása is lehetségessé válik ezáltal. Azt sem szabad elfelejteni, a tűzoltóság legjobb helye a városok szélén van, Sopron területe az elmúlt években jelentősen kibővült. Ám a Győri úton további terv, hogy barkácsáruház is épül majd.

A villamos áram fogadó berendezései szintén a Győri úton vannak. A tárgyalások az áramszolgáltatóval a közeljövőben újra megkezdődnek, hogy a 84-es főút mellé, a szennyvíztisztító közelébe telepítsék át az új trafóházat.

– Rátérve az út jobb oldalára, az egykori húsüzem mellett épülő élelmiszer-áruház vezetőivel éppen a közeli napokban tervezünk megbeszélést – folytatta a polgármester. – Többek közt azért, hogy egyeztessünk az építkezés megkezdéséről és új közúti csomópont kialakításáról. A postaüzemeknél lévő kereszteződés is átépítésre kerül. A városüzemeltetés telephelye kiköltözik az ipari parkba, illetve a Harkai úti hulladéklerakó épületeibe. A közlekedési felügyelet is új helyet kap. A Sopron–Győr közötti vasútvonal ezen Győri úti szakasza egy évtizeden belül megszűnik, a sínek helyén új út épül.

Kuslits Tibor városi főépítész szerint a Győri úton üzleti, illetve üzemi központ képzelhető el. A majdani gyorsforgalmi útról könnyen megközelíthető ez a terület, a teherautóknak nem kell végigmenniük a városon, hogy elérjék a túloldalon lévő üzemeket. – Az uralkodó szélirány következtében a füst és a szagok elkerülik a várost. A terület szinte teljes egésze magánkézben van, a fejlesztés a befektetők akaratán múlik. A város a rendezési terv módosításával segítheti a már itt működő, illetve ide települő cégeket – egészítette ki a főépítész.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megújulhat a Lenck-villa

Sopronban a Lenck-villa rekonstrukciója előtt utat nyitott megyénk közgyűlésén hozott döntése. Tovább olvasom