Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 1°C Még több cikk.

Fejlesztés és oktatás a középpontban

Sopron - A jövőben az oktatásra és a fejlesztésre kerül nagyobb hangsúly – hangzott el tegnap a Magyar Mérnöki Kamara kihelyezett elnökségi ülésén Sopronban.
Kihelyezett elnökségi ülést tartott a Magyar Mérnöki Kamara Sopronban és Nagycenken. A húszezer tagot számláló szervezet a jövőben az innovációra helyezi a hangsúlyt. – A fejlesztés és az oktatás az a két terület, melyen nem szabad spórolni – fejtette ki dr. Kováts Gábor országos elnök. Az elnökség megkoszorúzta gróf Széchenyi István síremlékét is, mivel a legnagyobb magyar szellemi öröksége az ülés központi témája volt. Fodor Tamás polgármester az elnökségi ülésen kifejtette, a mérnökképzés Magyarországon kiemelkedő színvonalú, és a gazdasági környezet fellendítésében a mérnököknek komoly szerep jut.

– Színvonalas és térítésmentes tanfolyamokkal igyekszünk hozzájárulni a mérnöktovábbképzéshez – tette hozzá dr. Kovács István, a megyei mérnöki kamara elnöke. – Körülbelül ötévenként alakul át a szakma tudásszükséglete. Az ismeretek aktualizálásához a nemrégiben létrehozott megyei mérnökműhely is hozzájárul.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

14 éves a Cotton Club Singer

A Cotton Club Singers 14 éves fennállása során legfőképpen tematikus koncertjeivel – így a… Tovább olvasom