Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Fegyveres rablás a játékteremben

A megbilincselt alkalmazott átsétált a rendőrségre, lakatos nyitotta ki az ismeretlen „karperecet".

Két fegyveres férfi kirabolt egy várkerületi játéktermet Sopronban, vasárnap reggel hét óra körül. A kasszából valamivel több mint 100 ezer forintot vittek el. A tetteseket még keresik. Személyi sérülés nem történt.

A rendőrség nagy erőkkel keresi azt a két férfit, akik vasárnap reggel kirabolták a Várkerület 17. szám alatti kaszinót. A játékterembe reggel hét óra előtt két férfi tért be, játszottak a gépeken, de vesztettek, majd tizenöt perc után távoztak. Kisvártatva ismét két férfi tért be a játékterembe, egyikükben a 37 éves női alkalmazott felismerte a korábban ott játszó férfit. A tettesek gyorsan akcióba léptek, a nő száját befogták, majd a mosdóba tuszkolták, megbilincselték, és fegyvert szegezve rá arra kényszerítették, hogy adja át a kassza kulcsát. Ezután kinyitották a pénztárgépet, és valamivel több mint százezer forinttal távoztak. Mindez percek alatt játszódott le.

Az alkalmazott – miután az ajtót nem tudták rázárni, mert nem volt benne a kulcs –, egy idő után előmerészkedett, majd besétált a közeli rendőrkapitányságra megbilincselt kézzel. A rendőrök először meghökkentek a látványon, majd a bilincs levételéhez lakatost hívtak, mert olyat, amilyen a nő kezén volt, a magyar rendőrségnél nem használnak.

Kocsis Tünde alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője a Kisalföld érdeklődésére elmondta, a két férfi az alkalmazottal különböző nyelveken – magyarul, németül és egy másikon is, amit nem ismert fel – próbált kommunikálni, törték a magyart, valószínűsíthető, hogy külföldiek voltak. Az egyikük 30 év körüli, 180 centiméter magas, normál testalkatú, rövid, fekete hajú, fekete farmert viselt. Társa 30–40 év közötti, 190 centiméter magas, erős testalkatú volt, tüske hajú, szürke dzsekiben volt.

A rendőrség forró nyomon indult a tettek keresésére, akiket lapzártánkig nem sikerült elfogni.

A játékterem alkalmazottjai nem kívántak az ügy részleteiről nyilatkozni. Információink szerint a kasszában több százezer forint volt, mégis csak valamivel több mint 100 ezret vittek el. A fegyveres rablók jól időzítették akciójukat, mert az éjszakás biztonsági őr már nem volt ott, a délelőttös pedig még nem érkezett meg.

Horváth Ferenc

A játékterem veszélyes üzem

Sopronban nem először fordul elő fegyveres rablás valamelyik játékteremben. Az elmúlt évben február 7-én S. Zoltán az egyik kaszinó 28 éves alkalmazottját a lakásán ölte meg, mert a nő nem adott neki pénzt, majd másnap hajnalban – miután eljátszotta a tőle rabolt pénzt – a kaszinó férfi alkalmazottját a játékteremben lőtte fejbe. Akkor gyorsan – még aznap délelőtt – sikerült a tettest elkapni, aki éppen a rabolt 400 ezer forinttal játszott a kópházi játékteremben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Negyven év alatt ezer kuvasz

Hangos kutyaugatás fogadott bennünket Szedenik Sándor nemeskéri tanyáján. Messziről üdvözlik a gazdát, néhányuk elénk is szalad.
– Nem kell tőlük félni, nagy testű, csupa szív, okos kutyák ezek – nyugtatott meg bennünket a gazda. – Gyermekkorom óta ismerem ezeket a munkakutyákat, immáron negyven éve foglalkozom a tenyésztésükkel. Nehéz lenne összeszámolni, mennyi ebet neveltem fel. Tovább olvasom