Kisalföld logö

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 16°C | 26°C Még több cikk.

Fegyházban a fegyveres rabló

Fegyverrel elkövetett rablás, betöréses lopás, illetve felbujtás miatt ült két fiatalember a Soproni Járásbíróság vádlottak padján.

Az elsőrendű vádlottat bilincsben vezették a tárgyalóterembe, előzetes letartóztatásból. A debreceni fiatal Ausztriában dolgozott, 2010 végén viszont Sopronba jött.

Idővel szállást kapott egy ismerősénél, viszont rendszeresen fogyasztott kábítószert, így mindig pénzzavarban volt. Emiatt 2011 januárjában a Balfi utcában megtámadott és kirabolt egy idősebb asszonyt. Ekkor már magánál tartotta, de nem használta azt a pisztolyt, amit egyik soproni ismerősétől kapott.

A 700 ezer forint értékben ellopott arany és ezüst ékszereket a vádlott ötezer forintért passzolta el.
Dr. Szabó Magdolna bíró vezette a fegyveres rablás és betöréses lopás vádlottjainak büntetőperét. Jogerős ítélet született.


Pisztolyos fenyegetésre csak akkor került sor, amikor egy másik soproni ismerőse – a másodrendű vádlott – találkozót beszélt meg közte és egy drogdílernek tartott férfi között. Amikor a fiatal beült a „kábítószerüzér" autójának anyósülésére, azonnal elővette a fegyvert. Kábítószert és pénzt követelt. Az autó tulajdonosa kiugrott a kocsiból, segítségért kiabált, a fiatalember meg – akinek jogosítványa sem volt – a volán mögé ült, elhajtott, majd az ott talált iratokat, értékeket, készpénzt magához vette.

De a másodrendű vádlott adta azt a tippet is, hogy debreceni barátjának hová kellene betörnie.

A szemközti szomszédot eszelte ki, ahonnan a kábítószerre vágyó fiú 700 ezer forint értékben lopott arany és ezüst ékszereket. Még dr. Szabó Magdolna bírót is meglepte, hogy ezt a sok értékes láncot, gyűrűt, fülbevalót mindössze ötezer forintért passzolta el egy olyan illetőnek, aki azóta is ismeretlen helyen tartózkodik.

A vádlottak – mint mondták – megbánták tettüket. Dr. Szabó Magdolna tanácsvezető bíró az elsőrendű vádlottat nyolc év fegyházra ítélte és kötelezte az okozott károk megtérítésére. A felbujtó hat hónapot kapott, két évre felfüggesztve.

Dr. Monostori Zoltán ügyész az ítéletet tudomásul vette, így tettek a vádlottak és ügyvédjeik is, tehát az ítélet jogerőssé vált.
   

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mindjárt összedől a csőszház Sopronban - fotók

A nyári nagy viharban egy fakidőlés miatt megrongálódott a soproni Fehér úton lévő csőszház. A… Tovább olvasom