Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Fedett buszvárót szeretnének a Győri úton

Évek óta sokan morgolódnak amiatt, hogy a hipermarkethez közeli, Győri úti buszmegállóban áznak-fáznak az utasok. Most előrelépés történhet az ügyben.

˝Mikor lesz végre fedett buszváró azoknak az utasoknak, akik a hipermarketben bevásárolva, tömött szatyrokkal várnak vidéki buszjáratukra? Rossz időben, télen hóban, nyáron esőben megpakolva állunk˝ – panaszolta néhány olvasónk, ezért megkérdeztük az illetékesektől, mikor történik előrelépés ebben az ügyben.

Információink szerint a fedett váró tervei már elkészültek. Úgy tudjuk, speciális létesítmény lesz, mert az adott területen közművek húzódnak, s így azon a részen nem lehet betonozni. A fedett váró elemeit emiatt oszlopok tartják majd. Mindezek miatt a költségek – az eddigi becslések szerint – a több millió forintot is elérhetik.

– Az önkormányzat megterveztette a fedett buszvárót, amelyre még tavaly július 17-én meg is érkezett a jogerős építési engedély – tudtuk meg Kuslics Balázs városházi szóvivőtől.

Sokan panaszolják, hogy nincs fedett buszváró a hipermarket közelében a Győri úton. Lehet, hogy ősszel megváltozik a helyzet.
Sokan panaszolják, hogy nincs fedett buszváró a hipermarket közelében a Győri úton. Lehet, hogy ősszel megváltozik a helyzet.

– Ezt követően 2009 szeptemberében a hipermarket megkereste a polgármesteri hivatalt azzal a kéréssel, hogy adjuk át az összes dokumentációt, mert saját beruházásban ők kívánják kialakítani a buszvárót. Ennek eleget tettünk. Egy hónappal ezelőtt azonban a Tesco visszaküldte a terveket és jelezte, hogy mégsem építi meg a fedett várót. Az új helyzetre keressük a megoldást.

– Vállalatunk nem állt el a fedett buszmegálló kialakításától, jelenleg a projekt költségeinek vizsgálata zajlik – tudatta Szabó Anita, a cég kommunikációs szakértője. – Az önkormányzat illetékeseivel egyeztető tárgyalásokat kezdeményezünk azért, hogy az ügyben mindkét fél számára megnyugtató megoldást találjunk. Az eddig kiadott építési engedélyek nincsenek a Tesco beruházási osztályának birtokában, amelyek tartalmának megismerése szintén felgyorsítaná az egyeztetési folyamatokat. Reméljük, hamarosan sikerül előrelépést tenni ebben az ügyben.

Olvasóink írták

23 hozzászólás
12
 • 23. lindanono 2010. szeptember 01. 10:24
  „Én a környéken dolgozok,nem bevásárolni járok. Hóba,szélbe, esőbe ott állok és várom, hogy a busz érkezzen. Olykor csak azért szállok fel a helyijáratos buszra,és megyek ki vele a buszvégig, hogy ne fázzak meg. Kifizetem a helyijegy árát, amit nem térít meg nekem senki. Tegnap majdnem negyed órát késett a buszom, szakadt az eső, a szél meg annyira fújt, hogy az esernyőmet tartani sem tudtam. Rengeteg vidéki ember van, aki ott várakozik,nemcsak vásárólgatók,hanem dolgozó emberek is. A helyi buszmegállóknál van fedett rész, itt nincsen. Ideje már lépni valamit.”
 • 22. Nagycenkilakos 2010. augusztus 31. 19:41
  „Igen jó lenne már végre ha valamit csinálnának,mert nagyon sok ember azért nem megy a teszkóba ,mivel nincs hova beállni a nagy meleg ,vagy éppen az eső elől.Nem hiszem el,hogy ez olyan nagy gondot okozna akár a tesconak,vagy éppen a körülötte lévő gyáraknak.Hiszen a dolgozóik is ott várakoznak,esőben hóban agyon fagyva. Elgondolkodtató a téma.”
 • 21. dzsi 2010. augusztus 31. 19:06
  „beléptem

  kicsitt el vagy csúszva...”
 • 20. sme 2010. augusztus 31. 18:07
  „Pl most lenne rá nagy szükség, borzasztó idő van :(, esernyőt sem lehet felhúzni, mert kicsavarja a szél.”
 • 19. Margaret 2010. augusztus 31. 15:33
  „Feltétlenül szükség van oda egy fedett váróra!A nyári tikkasztó hőség és a szakadó eső elől legyen hova bemenekülni a várakozóknak!”
 • 18. mindigatutit 2010. augusztus 31. 09:35
  „miről beszélsz?ki beszét itt térkőről???egy kicseszett buszvárót akarnak az emberek!!!”
 • 17. beleptem 2010. augusztus 31. 09:11
  „"1 millából meseszép buszmegállót lehetne melybe befér akár 30-40 ember is."

  fél milla egy egyszerű garázsbeálló térkővel. MIlyen lenne a te verziód? Nádfedeles vagy pléhlemezes romagettó?”
 • 16. IkvaHírLACEE 2010. augusztus 31. 00:46
  „Intermediás buszmegálló egy kis reklámmal, és már nem is kerül sokba.”
 • 15. egybuszos 2010. augusztus 30. 20:32
  „Azért kerl annyiba, mert ide is egy kicsit meg oda is egy kicsit. Tudok a városba egy olyan beruházásról aminek a költségvetése 1,8milla, és az összköltség 400000Ft volt. Na vajon itt hova lett a "maradék"?”
 • 14. Gamemaster 2010. augusztus 30. 18:17
  „Kedves Dzsi!

  Természetesen abbe a betonozás is benne van, Bár a betont mi kevertük így olcsóbb! Hát azon a 65 m2 nem csak 30-40 ember fér el! Na és persze mined oldalon zárt. Igaz hogy falemezes de jó!”
 • 13. 102Sopron 2010. augusztus 30. 17:50
  „Több milliós tervek+ beruházás.(a közművek miatt?...!!)
  Hm.. több helyen láttam mobilizálható várókat...”
 • 12. dzsi 2010. augusztus 30. 17:44
  „Gamemaster

  Erre gondoltam én is..több millió ft,melyből valakik megint profitálni akarnak!
  1 millából meseszép buszmegállót lehetne melybe befér akár 30-40 ember is.Na meg nem lehet betonozni...kiváncsi lennék az ott lévő oszlopok maguktól állnak-e...”
 • 11. Gamemaster 2010. augusztus 30. 17:37
  „" a több millió forintot is elérhetik." Nem tudom ki hogy van vele de mi otthon építettünk egy 65m2 alapterületű és 3m magas fedett helységet fából és összesen 600e Ft ba kerűlt. Akkor kérdem én mi kerűl is több millió forintba?”
 • 10. kisolasz22 2010. augusztus 30. 15:07
  „Sziasztok én már lassan 3éve melózom az ipar Krt-On az Egyik Gyárba a nevét direkt nem írom le.
  Nos Tény:nem csak a Tesco van ott: AWF, Swedwood Hirsler + Gysev nek a Rola Része is.
  És szomorúan állunk minden nap ott hogy valami megmozdulás legyen. Már 2éve is van hogy 1 papírt alá irtunk a Kisalföld-Volánnal hogy honnan járunk be dolgozni ezek szerint hiába.
  Jó lenne Ha valami lenne .

  Egy Melós”
 • 9. egybuszos 2010. augusztus 30. 15:00
  „Érdekes, annak idelyén elöbb volt fedett buszváró a Terciánál, mint a 23 szellemjárat arra ment volna először. Vajon azért mert a Virág-völgybe lakik "szeretett " Simon alpolgármesterünk? Anno a Tesco elötti helyijáratos fedett váróra is éveket kellett várni az engedélyezések, és az egymásra mutogatások miatt, valószínünek tartom hog itt is ez lesz. A javaslatom az lenne, hogy költözzön ide egyik honatyánk és mindjárt megoldódik a probléma.”
 • 8. Tapmancs 2010. augusztus 30. 14:53
  „Lobbo, nem csak a Tesco van ott: AWF, Swedwood, stb.”
 • 7. Csetneky 2010. augusztus 30. 14:30
  „Na, ha évek alatt elkészül, a vandálok majd két nap alatt szétverik. Ettől függetlenül tényleg jó lenne, bár én nem járok busszal arrafelé.”
 • 6. Hozzászóló 2010. augusztus 30. 14:25
  „Akkor már meg is van, hogy miért nincs hely a buszon...”
 • 5. rozinéni 2010. augusztus 30. 13:43
  „lobbo71 képzeld sokan járnak busszal bevásárólni, mert nem mindenkinek adatik meg a kocsi és lehet ismerőse sincs akit szivesen megkérne, amugy a vidéki boltokban meg minden drágább ugyhogy megéri bebuszozni, főleg annak a kisnyugdijasnak aki ingyen utazik”
 • 4. garfield70 2010. augusztus 30. 12:28
  „Évek óta ebben a megállóban várakozom munka után, hogy hazajussak. A csúcsidőszakban 14:00 és 17:00 között több száz ember várokozik, nyáron a negyven fokban, összel és tavasszal esőben, télen a mínuszban, hóban és ami még jellemző, hogy mindig fúj a szél. Szóval van esernyő, ami a fejedet megvédi, ha esetleg nem csavarja ki a szél a kezedből, de naci vagy a szoknya esőtől csöpög... és végre megérkezik a várva-várt busz, leülnél de nem tudsz, mert a legtöbb buszon nincs hely. Azért valljuk be reggel hajnalban kelsz elmész dolgozni, délután már alig várod, hogy hazajuss, de addig még meg kell küzdened az elemekkel. egy élmény!!!!!
  Nem kérnek a várakozók palotát, csak annyit, hogy egy kicsit védjen az esőtől, hótól vagy a széltől. Lesz ebből valami, valaha...Vagy csak megint porhintés... szomorú...”
23 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Programokkal várták a vásárlókat

Vevőcsalogató rendezvényt tartottak szombaton a Selmeci utcai szupermarket parkolójában. Tovább olvasom