Kisalföld logö

2018. 09. 22. szombat - Móric 13°C | 25°C Még több cikk.

Februárra elkészül a kollégium

A szerződés szerint február elsején adják át a Nyugat-Magyarországi Egyetem új, Baross úti kollégiumát.
Még zajlanak a Nyugat-Magyarországi Egyetem új kollé- giumának építési munkái. A Baross úti épületet a kivitelező Európai Építő Zrt. a szerződés szerint február elsején adja használatba és ekkorra már a különböző engedélyeknek is rendelkezésre kell állniuk.

– Kétséges, hogy a kivitelező tudja-e tartani a rögzített határidőt – mondta el a Kisalföldnek Herczeg László, az egyetem gazdasági főigazgatója, akitől azt is megtudtuk, kéthetes türelmi időt még elfogadhatónak tartanak. – Amennyiben február 14-ig átadják az épületet, akkor oda átköltözhet az Ady Endre úti – szintén felújításra váró – diákotthonból 280 hallgató. Ezenfelül további 90 diák nyert felvételt az új épületbe. Amennyiben azonban nem teljesül az átadás, annak időpontjáig késlekedik az Ady utcai épület felújítása, a kilencven diák részére pedig az egyetemnek kell saját költségvetéséből megfelelő lakókörülményeket biztosítani.

Mint ismeretes, az egyetem magántőke bevonásával kivitelezteti a kollégiumépítést. Az Európai Építő Zrt. kétmilliárd forintból valósítja meg a különböző kényelmi berendezésekkel és szórakoztató egységekkel felszerelt épületet, melyet húsz éven keresztül bérbe ad az egyetemnek. – Az intézmény diákonként havonta 41.700 forintot fizet a kivitelezőnek, a szerződés szerint 360 főre vállaltunk kötelezettséget – tette hozzá a gazdasági főigazgató. – A diákok pedig havi 18 ezer forintot fizetnek a lakhatásért.

Az új lakóotthonban kétágyas szobák állnak a hallgatók rendelkezésére, két-két szobára külön teakonyha és vizesblokk jut.
Alacsonyabb számban egyágyas szobák is bérelhetők lesznek. A korszerű bútorokkal és internet-hozzáféréssel rendelkező épület földszintjén büfé, élelmiszerbolt és tekepálya is nyílik, valamint más vállalkozások is üzletet nyitnak.
Az egyetem és a kivitelező a mai napon bejárást tart az épületben, ekkor dől el az átadás végleges időpontja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halált okozott az ágyban dohányzás

A férfi valószínűleg az ágyban dohányozva nem vette észre, hogy a cigaretta parazsa az ágyra hullott és lángra gyújtotta a lakást. Tovább olvasom