Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Fásítanak a Jereván-lakótelepen

Sopron - Fásítás kezdődött a Jereván-lakótelepen, ennek első lépéseként a BMX-pálya közelében szil-, kőris- és juharfákat telepítettek. A lakossági fásítási akcióra várják a jelentkezőket.
Balogh Judit önkormányzati képviselő és Nagy Zsolt főkertész tegnap facsemetéket ültetett el a Jereván-lakótelepen. – Lakossági kérésnek teszünk eleget, hiszen sokan panaszkodtak arra, hogy az erős szél ellen jó lenne egy intenzívebb fásítás – fogalmazott Balogh Judit. – A BMX-pálya közelében a régebben telepített erdősáv megritkult, és a felújítás, hiánypótlás esedékessé vált.

Nagy Zsolt hozzátette, a most megkezdett fásítási program folytatódik.
– A holding és az önkormányzat közös akciójában a napokban a Jereván-lakótelepen 85–90 darabos faültetésre kerül sor – mondta el a főkertész. – A jövő héttől kezdve várjuk azon polgárok és lakóközösségek jelentkezését, akik a házuk előtti közterületre szívesen ültetnének fát. Az akció magánkertekre, udvarokra nem vonatkozik. Az egész városból, de célzottan a Lehár-lakóparkból, Jánostelepről, illetve a Pihenőkereszt környékéről várjuk a jelentkezéseket a facsemetékre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A közérzetjavító munkák is fontosak

Sopron - „Fontos, hogy a soproniak jó utakon járjanak, a gyerekek biztonságos játszótereken… Tovább olvasom