Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Fáradhatatlanul tüntetnek a Fő téren

Immár ötödik napja hangos a tüntetőktől Sopron belvárosa. A Fő téren péntek este öt-hatszázan követelték Gyurcsány Ferenc és a kormány lemondását.
Nem lankadnak azok a tüntetők, akik a hétfőn kezdődött demonstráción részt vesznek. Változó létszámban, de minden este összegyűlnek a Fő téren, hogy hangot adjanak követeléseiknek. Lassan kezd szervezetté válni a tüntetés, bár még mindig alkalomszerűen alakul a program. Tegnap este a „nép hangjáé" volt a főszerep, többen mondták el gondolataikat, s elhangzott a székely miatyánk is, valamint felolvasták Patrubány Miklósnak, a Magyarok Világszövetsége elnökének Kossuth téren elhangzott beszédét is.

A demonstráció fő gondolata a kormány lemondatása volt, de ez kiegészült azzal, hogy fogadja hangos sípszó, „hátraarcos" tüntetés a kedden Sopronba látogató Gyurcsány Ferencet, s elhangzott az is, hogy minél többen menjenek el október elsején választani.
A Fő téri programok után a Várkerület–Ógabona tér érintésével tettek egy kört a tüntetők. Mint bejelentették, ma és vasárnap nem lesz demonstráció, de hétfőn folytatják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar szüret Ausztriában

Örülhetnek a Sopron környéki és burgenlandi szőlősgazdák, a sok napsütés idén szép termést, jó minőségű bort ad. A szüret sok helyen már megkezdődött, a Ruszt (Rust) melletti szőlőkben éppen a fehér muskotály kerül a vödrökbe. Itt nem ritka a magyar szó, a tizenöt fős társaságnak legalább a kétharmada Sopronból vagy Szombathelyről jött dolgozni. Tovább olvasom