Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Fantáziából jeles - Így írok én, eredményhirdető - fotók

Határtalan fantáziáról és választékos nyelvhasználatról tanúskodnak az Így írok én… című irodalmi pályázatra érkezett munkák. Az ünnepélyes eredményhirdetést csütörtökön tartották a Liszt-központban.

Verset, mesét, novellát és szabadon választott műfajú írásokat küldhettek idén a 10 és 14 év közötti diákok az Így írok én… című irodalmi pályázatra. Soproni, Sopron környéki és győri iskolákból is neveztek fiatalok, összesen 49 szerző 105 alkotása érkezett a zsűrihez.

A megszokott mesei fordulatok mellett humoros mondatokat, választékos kifejezéseket, egyedi szóalkotásokat és találós kérdéseket is olvashattunk a diákok munkáiban. Valamennyi azt bizonyítja, hogy a mai fiatalok igenis, tudnak fogalmazni – mondta el a művekről Szittner Ágnes zsűrielnök a pályázat eredményhirdetésén. Rajta kívül Roskó Mária nyugalmazott megyei magyar szakfelügyelő, Horváth Ferenc, a Soproni Téma főszerkesztője és Pataki András, a Soproni Petőfi Színház igazgatója értékelte az írásokat.

Így írok én Sopronban - 2015


A tárgyi ajándékok mellett különleges jutalomban is részesülhettek az írópalánták: a díjkiosztó ünnepségen a Soproni Petőfi Színház két színművésze, Szlúka Brigitta és Ács Tamás olvasta fel a nyertes írásokat, amik a városi hetilapban, a Soproni Témában is megjelennek majd hétről hétre.

Az Így írok én… irodalmi pályázatot évente hirdeti meg a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft.. A kezdeményezés célja, hogy a gyerekek az iskolában tanultakat önállóan alkalmazzák, és egyéni élményeiket, gondolataikat mások számára is közvetítsék.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mágel Ágost - Felelőtlen közpénzköltés Sopronban

A szocialisták által 272 millió forintért vásárolt ingatlan-együttest a piaci szereplők most 40… Tovább olvasom