Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 11°C | 24°C Még több cikk.

Faluvezetők: kevés idő jut a nyaralásra

Belföldön, azon belül is a Balatonon nyaralnak az általunk megkérdezett vidéki polgármesterek. Elmondták: kevés idő jut a nyaralásra, ugyanis most indul a pályázati szezon.
A falvak többségét térségünkben társadalmi megbízatásban vezetik a polgármesterek. Ők a munkájuk után foglalkoznak a településük ügyeivel. Mivel telt a nyár, és mivel töltik el a még hátralévő néhány hetet? – kérdeztük a faluvezetőktől.

– A nyáron indult be igazán a pályázati szezon, most oda kell figyelnünk – mondja Talabér Jenő, Sopronhorpács polgármestere.
– Igaz, ezeknek a döntéseknek hatásai most még nem láthatók. Társadalmi megbízatásúként a munkahelyem és az önkormányzat teendőt össze kell hangolnom, így idén nem sok idő jut a nyaralásra. Úgy tervezzük, a következő hosszú hétvégén a családdal elmegyünk a Balatonra. Aztán újra neki kell állni dolgozni.

A Balatont választotta Fertőhomok első embere, Horváth Attila is. – Év közben inkább többször rövidebb időre megyünk el pihenni, ez hatásosabb, mintha egyszerre venném ki a „szabadságot" – jegyzi meg. – Szeretünk télen is utazni, síelni és kirándulni. A mai világban azt már nem lehet megtenni, hogy napokig kikapcsoljam a mobiltelefont, de próbálom úgy megoldani a pihenést, hogy az valóban kikapcsolódás legyen.

– Egy kellemes hétvégét töltöttem el családommal Vonyarcvashegyen – mondja Kocsis László csapodi polgármester. – Az előző munkahelyemen nyertem egy hosszú wellness-hétvégét, erre még mindenképpen sort kerítünk. Nálunk azonban nem megoldott a helyettesítés, ugyanis nincs még alpolgármesterünk. Idénre tehát ennyi volt a nyaralásunk, mert valakinek a település ügyeit is intéznie kell.

P. Horváth László

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gázcsőfektetés pluszköltségekkel

Sopron - Gázcsőfektetés miatt a soproni Lackner utcában felbontották az idén tavasszal felújított… Tovább olvasom