Kisalföld logö

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 21°C Még több cikk.

Fal dőlt ki a soproni óvodában - jól vannak a gyermekek

Nyoma sincs az Ady Endre úti óvodában a csütörtökön történt súlyos balesetnek: a gyerekek mosolyogva játszanak, a ledőlt válaszfal törmelékeit eltakarították. A hatóságok a háttérben dolgoznak – és nem nyilatkoznak.


Az ovisok vidáman játszanak, a felnőttek arcán azonban még ott az aggodalom, ők nehezebben lépnek túl a csütörtökön történteken: az Ady Endre úti óvoda mosdójában egy térelválasztó fal rádőlt az ott tartózkodó kicsikre.

Egy négy és fél éves kislány és egy hatéves kisfiú súlyosan megsérült, információink szerint egyikük lábszárcsonttörését műteni is kellett. A történtekhez képest jól vannak.

Az önkormányzat mint fenntartó megtiltotta, hogy az óvodából tudósítsunk a baleset utáni helyzetről. A szülőktől úgy tudjuk, a körülbelül tizenkét centiméter vastag, közel öt méter hosszú és másfél méter magas Ytong-falat a járólapra falazták fel az öt évvel ezelőtti felújítás során, a takarítás után látszik, csupán egyetlen foltban van erősebb ragasztásnak nyoma. Más rögzítés nem látszik.

Megkerestük azt a vállalkozót, aki az épület felújításakor a kivitelező volt, de a rendőrségi nyomozás lezártáig nem akart nyilatkozni.

A baleset után Fodor Tamás polgármester azonnal vizsgálatot rendelt el az összes soproni – önkormányzati fenntartású – óvodában. A szakemberek tegnap végig is járták az intézményeket, tapasztalataikat és a tennivalókat is összeírták.

Arról nem kaptunk információt, hogy találtak-e olyasmit, amin változtatni kell.

Úgy tudjuk, a rendőrség már csütörtökön délután meghallgatta az ügyben érintetteket, többek között a kivitelezőt, a műszaki ellenőrt is. Kocsis Tünde, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője érdeklődésünkre
megerősítette, hogy szakértő bevonásával vizsgálják a baleset körülményeit. Egyelőre ismeretlen tettes ellen folytatnak eljárást foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt.

Korábban írtuk:

14. 48 - A rendőrség közlése szerint az óvoda vízesblokkjában az 1 méter magas, 4 méter hosszú Ytong válaszfal rádőlt az ott tartózkodó kisgyermekekre. A balesetben egy négy és fél éves kislány és egy hat éves kisfiú megsérült, őket a mentők a soproni kórházba vitték.

Baleset a soproni óvodában. fotó: Magasi


A Soproni Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt építészszakértő bevonásával vizsgálja történt-e mulasztás, terhel-e valakit felelősség a balesetért.

14. 38 - A soproni kórház a szülők kérésére nem adhat ki információt a két kisgyerek sérüléseiről.

Fodor Tamás polgármester a helyszínen tudatta a sajtó munkatársaival: vizsgálatot rendel el az összes óvodában, hogy hasonló baleset ne fordulhasson elő többet. A polgármester együttérzését fejezte ki és gyors gyógyulást kívánt a megsérült kicsiknek.

A katasztrófavédelem pénteken ellenőrzi az intézményeket.


Sopron, óvodai falomlás nagyobb térképen való megjelenítése

14.10 - Egy hat méter hosszú, 12 centiméter széles fal dőlt le, mintegy 3 négyzetméteren.

13.25 - Az útzárat feloldották, a két sérült gyermeket a mentők stabil állapotban szállították kórházba.

Kollégánk helyszíni jelentése szerint az épületből síró gyermekek és anyukák jönnek ki.

A fürdőszobában lévő törölközőtartó fal omlott a kicsikre. A törmelékek alól több gyermeket szabadítottak ki, komolyabb tragédia is történhetett volna.

A katasztrófavédelem és a rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit, azt, hogy terhel-e valakit felelősség.


13.02 - Információink szerint egy súlyos és kettő könnyű sérültje van a kora délutáni esetnek.

A katasztrófavédelem, mentők a helyszínen, aki teheti, az útzár miatt kerülje el az érintett útszakaszt.

Részletek később.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Óvodabővítés másképp

Az Ady Endre úti óvoda tervezett bővítésével kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót az LMP… Tovább olvasom