Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Fahidat kapott a tábor

Fából készült, akadálymentesített hidat avatnak fel ma a brennbergi Gyermek- és Ifjúsági Táborban.
A beruházás több mint hétmillió forintból valósult meg. – A brennbergi tábor alapkoncepciója a természetbarát életmód kialakítása; ebbe a körbe nehezen illett bele a létesítmény közepén elhelyezkedő betonlépcsős alakulótér – mondta a híd tervezője, dr. Szabó Péter építészmérnök, egyetemi docens, a NYME Faipari Mérnöki Kara építéstani tanszékének vezetője.

– A tábor vezetése ezért többfunkciós farámpa, akadálymentesített fahíd létrehozását határozta el. Megkeresésükre építéstani tanszékünk kutatási programot indított, ennek keretében terveztük meg vörösfenyőből, illetve tölgyfából a gyalogoshidat és a rámpát. A híd íve mentén „körszínpadnak" és játszótérnek is lesz helye.

– A több mint hétmillió forintba kerülő beruházás idén tavasszal kezdődött el, a tényleges építéshez augusztus közepén fogtak a szakemberek – tette hozzá a tudásközponton (ERFARET) belül végzett kutatás pénzügyi koordinátora, dr. Gerencsér Kinga projektvezető. – A rámpás fahíd a Nemzeti Kutatási Hivatal támogatásával, a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap forrásából, továbbá az önkormányzat anyagi segítségével jött létre.

Ünnepélyes átadás ma 11-kor

A brennbergi tábor új létesítményét az önkormányzat részéről Walter Dezső polgármester; dr. Horváth Béla, az Erdő- és Fahasznosítási Regionális Egyetemi Tudásközpont (ERFARET) igazgatója, továbbá dr. Molnár Sándor, a faipari mérnöki kar dékánja avatja fel ma délelőtt 11-kor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Drágábban buszozunk

Az augusztus elsejei áfaemelés a közlekedési társaságokat sem kerülte el. A személyszállítás forgalmi adója 15-ről 20 százalékra emelkedett, ezért a Kisalföld Volán Zrt. is kénytelen emelni a menetjegyek és a különböző bérletek árát. – A kényszerű emelésen túl további évközi díjtételváltozást nem látunk indokoltnak – válaszolta a Kisalföld érdeklődésére Pócza Mihály vezérigazgató. Tovább olvasom