Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

Fagy: Sopronban senki nem alszik az utcán

Sopronban 130-140 hajléktalan él, de egyikük sem alszik az utcán - közölte Haász Sándor, az elhelyezésükért felelős önkormányzati tisztviselő.

Elmondta: a 60 fős hajléktalanszálló megtelt, további 10-15 embernek csak székeken tudtak helyet biztosítani. Sokan elhagyott ingatlanokban, fűtetlen helyiségekben alszanak, nekik rendszeresen osztanak pokrócot, hálózsákot.

A szakember közlése szerint azoknak a családoknak is próbálnak segíteni, akiknél tartozásuk miatt korábban kikapcsolták a fűtést. Van, ahol segítenek vaskályhát beszerezni, néhány embernek pedig, akinek a lakását még nem kötötték le az elektromos hálózatról, villanyradiátorokat adnak kölcsön.

Olvasóink írták

 • 8. Shaki 2012. február 03. 18:08
  „És ámen! Általában a nők azok, akiket váláskor csak a harag meg a bosszú élteti, így kirakja/rakatja az utcára a férjét, akit valaha szeretett, onnan meg indul le a lejtőn. De van olyan is, hogy a pasi intézi el, hogy a neje ellehetetlenedjen! Ismerek olyant, förtelem!!! Én nagyon sajnálom a hajléktalanokat, és soha nem ítélném el őket! Közhely: "Ne ítélkezz, hogy ne ítéltess!"”
 • 7. prakker 2012. február 03. 16:15
  „Nyilvánvalóan valamilyen szinten felelősek helyzetükért, de úgy gondolom ezért nem ítélhető fagyhalálra egyik sem. Ha belegondolunk még mi is kerülhetünk hasonló helyzetbe. Nem minden esetben az alkohol, és cigeretta az oka kialakult sorsuknak.”
 • 6. rozinéni 2012. február 03. 13:44
  „5. nem általánositottam ha rám gondolt, de ha bele gondol igazam van, és legfőképp ők felelősek a kialakult helyzetükért”
 • 5. thurvj97 2012. február 03. 12:07
  „Minden elismerés a területen dolgozó szakembereknek. Egyébként nem célszerű általánosítani, mert a kép megdöbbentő lenne. Van-volt-köztük üzemmérnök, gépésztechnikus,korábban elismert szakember is. Persze van köztük jó néhány leszakadt,alkohol vagy válás miatt a társadalom peremére sodródott ember. Lényegtelen honnan jött! Ő IS EMBER ÉS ÉRTÜK IS FELELŐSEK VAGYUNK!”
 • 4. obama.2 2012. február 03. 09:49
  „azt is meg kéne nézni hogy a hajléktalanokbol mennyi soproni.”
 • 3. Nanu 2012. február 03. 09:25
  „hajléktalan specialista?”
 • 2. apc 2012. február 02. 18:22
  „"Szakember"?”
 • 1. rozinéni 2012. február 02. 14:41
  „Valahol sajnálom ezeket az embereket, de meg kellene majd egyszer azt is nézni ki miért lett hajléktalan, mert egy alkoholista családját bántalmazót nem tudok sajnálni, és az is kérdés ki miért nem fizet, mert nem tud vagy nem akar, vagy épp mire költi a pénzét alkoholra cigarettára mert sajnos ilyen is sok van, meg nagyon sok aki nem is akar dolgozni, mert hát ugye minimál bérért nem megy el, jo tudom sokan nem ilyenek, tőlük elnézést kérek nem szeretnék senkit megbántani , de sajnos van ilyen az ismerőseim között”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

13 év után zárult a Globex Holding felszámolása - Sopron milliárdokat bukott

Csaknem napra pontosan, 13 évvel a megindítás után lezárult a Globex-Holding Befektetési és… Tovább olvasom