Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 13°C Még több cikk.

Ezüstöt ért a lányok árajánlata a versenyen

A Nyugat-magyarországi Egyetem csapata második lett az idei Országos Pénzügyi Esettanulmányi Versenyen.

A soproni hallgatók a gödöllőiekkel és a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem diákjaival álltak a dobogón.

Idén 15, főiskolásokból és egyetemistákból álló csapat indult a Győrben megrendezett Országos Pénzügyi Esettanulmányi Versenyen. A megmérettetés célja, hogy egy hazánkban előforduló pénzügyi probléma megoldása során a leendő közgazdászok a gyakorlatban is próbára tegyék az iskolapadban megszerzett tudásukat. A fiatalok megmutathatták kommunikációs képességeiket és kreativitásukat, illetve felmérhették, hogy egy összetett pénzügyi probléma során mennyire képesek átlátni az összefüggéseket. A csapatoknak egy versenytárgyalásra kellett komplett árajánlatot adniuk. Ehhez készítettek egy árajánlat képzésére alkalmas Excel-modellt, javaslatot kellett tenniük a megvalósítandó projekt finanszírozására, valamint ehhez kapcsolódóan eredménykimutatást is vártak tőlük.

Vajay Julianna, Légler Nikoletta, Vajay Zsuzsanna és Krancz Adél (balról).
Vajay Julianna, Légler Nikoletta, Vajay Zsuzsanna és Krancz Adél (balról).

A versenyben az NYME Közgazdaság-tudományi Karának négyfős csapata – Vajay Julianna, Légler Nikoletta, Vajay Zsuzsanna, Krancz Adél – a dobogó második fokára állhatott fel, első helyen végzett a gödöllői Szent István Egyetem, harmadik a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem csapata lett.

– A versenyen először indultunk, egész egyszerűen azért, hogy az elméletben tanult dolgokat a gyakorlatban is kipróbálhassuk – mondta el Vajay Zsuzsanna. – Kilenc órát töltöttünk a megoldási javaslat elkészítésével, amivel végül is a döntőbe jutottunk. Ott szóban előadtuk a tervezetet, s a második helyet sikerült megszereznünk.

Ajándékcsomagot, könyveket, tollat kaptunk a díjátadón és kétszázezer forintot is átvehetett a csapatunk. Mindenképpen hasznos volt a megmérettetés, amin én jövőre már nem veszek részt. Végzős vagyok, s ha minden jól megy, egy év múlva már diplomásként, az életben kamatoztathatom tudásomat. Számviteli területen szeretnék elhelyezkedni, könyvelőként szívesen dolgoznék.

Olvasóink írták

  • 1. ballalajka88 2010. február 12. 18:55
    „Gratula lányok!
    Csak így tovább!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Illegális szemétlerakó hely Fertőboz határában?

Fertőboztól pár száz méterre, az egyik bekötőúton a fák között több nejlonzsáknyi hulladék és egy… Tovább olvasom