Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 24°C Még több cikk.

Ezüstöt érdemelt a soproni bűvész

Csirmaz András soproni bűvész a második legjobbnak bizonyult a Budapesten rendezett 27. Corodini Országos Bűvészversenyen.
  
Budapesten országos szakmai versenyt tartottak a bűvészeknek. – A döntőbe előválogató után a legjobb 6–6 versenyző került be; színpadi és mikromágia (más néven close-up) kategóriákban mérkőztünk meg egymással – mesélte Csirmaz András, aki ezüstérmet érdemelt ki mutatványaival.

Csirmaz András: A közönséget egészen közel kell elbűvölni.
Csirmaz András: A közönséget egészen közel kell elbűvölni.


– A mikromágia kategóriában indultam, ez a bűvészetnek az a válfaja, amikor a közönséget egészen közelről kell elbűvölni. Szakmailag talán ez a legnehezebb, hiszen a varázslat gyakran egyenesen a néző kezében történik.

A versenyműsoromban is volt egy olyan momentum, amikor a néző által választott lap egy letépett darabja a kezéből tűnt el, pedig hozzá sem értem. Ez a kártyadarab aztán egy konzervdobozban jelent meg, amit szintén a néző nyitott ki, én ehhez sem nyúltam hozzá.

A zsűriben foglalt helyet Hajnóczy Soma bűvészvilágbajnok, míg a zsűri elnöke a Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkereszttel kitüntetett Fülöp Tibor bűvész volt. Szerintük a soproni fiatalember műsora modern, fiatalos és formabontó volt. Az első díjat az a kecskeméti Máté Levente kapta, akivel Csirmaz András egy társulatban dolgozik. A PersoLab csoport Budapesten ad elő kéthetente kísérleti bűvészműsorokat.

– A versenyműsorom részleteit természetesen beépítem fellépéseimbe, így novembertől a közönség már a legújabb, díjjal elismert trükköket is láthatja – tette hozzá Csirmaz András.
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kirámolta volna az autót Sopronban, tetten érte a tulajdonos

Még a járműben ült a férfi, amikor a rendőrök elfogták. Tovább olvasom