Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 1°C Még több cikk.

Évről évre színesebb

Hagyományosan a soproni Petőfi Színház társulatának új bemutatója nyitotta meg március közepén a Soproni Tavaszi Napokat. A jubileumi, huszadik fesztivál számos színvonalas programmal várta két héten keresztül az érdeklődőket.

Rangos programok

A zenei kínálatból kiemelkedett az ötvenéves Rajkó zenekar jubileumi koncertje; a magyar, valamint közép- és kelet-európai népzenei gyökerekből táplálkozó Ghymes együttes fellépése és Európa egyik legjobb dixieland zenekarának, a Hot Jazz Bandnek a nagysikerű koncertje.
Hét izgalmas kiállítással is várta a fesztivál a látogatókat. Igazi kuriózumnak bizonyult Szervátiusz Jenő szobrászművész emlékkiállítása, illetve Szabó Zoltán, Munkácsy- és Tornyai-díjas festőművész alkotásaiból nyílt életműtárlat. A színházrajongók is izgalmas darabok közül csemegézhettek. A nyitóelőadás, Ion Luca Caragiale Zűrzavaros éjszaka című komédiájának premierje méltó nyitánya volt a kulturális rendezvénysorozatnak. Felhőtlen szórakozást nyújtott a Vígszínház előadása is. Tenessee Williams Macska a forró tetőn című darabjában olyan neves színművészek léptek a színpadra, mint Eszenyi Enikő, Kamarás Iván és Hegyi Barbara. Hihetetlen impulzivitással játszott mindvégig Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter az És Rómeó és Júlia című emlékezetes előadásban.

A kulturális tradíciók köteleznek

– A soproni közönség egyszerűen fantasztikus, így évről évre megpróbálunk minél színvonalasabb, különlegesebb programokat kínálni. A dolgunkat megkönnyíti, hogy a fellépő művészek is nagyon szívesen jönnek Sopronba – említette fesztiválösszegző értékelésében Horváth Zoltánné, a Pro Kultúra Kht. kulturális igazgatója, aki a kezdeteket is szívesen idézi fel: – Sopron a vidéki városok közül első ízben vállalkozott a tavaszi napok megszervezésére, mindez 1983-ban történt. Az eltelt két évtizedben a rendezvénysorozat sikeresnek bizonyult, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy ötezer fizető nézőt vonzott az idei fesztivál. Évek óta arra törekszünk, hogy a legkényesebb igényeket is kielégítsük. Idén is rangos kiállítások, zenei különlegességek és színvonalas színházi programok színesítették a kínálatot.
– Úgy érzem, hogy a tavaszi napok rendezvényei méltók voltak a 725 éves városhoz és kulturális tradícióihoz. Célunk azonban az, hogy jövőre még pezsgőbb, még káprázatosabb programokkal folytatódjék ez a szép hagyomány – zárta szavait Horváth Zoltánné.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Stop a fejlesztési tervekre ?

Sopronban nagy valószínűséggel idén sem kezdődnek el – vagy ha igen, akkor csak késéssel… Tovább olvasom