Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 14°C Még több cikk.

Evita sztárszereposztásban Sopronban - fotók

Megtartották az Evita című rockopera olvasópróbáját a soproni Petőfi Színházban.

A rendező Katona Imre, aki az 1980-as magyarországi ősbemutatót is színpadra állította. A főbb szerepekben Füredi Nikolett, Feke Pál, Vastag Tamás, Fésűs Nelly és Szolnoki Tibor látható. Andrew Lloyd Webber és Tim Rice művének a premierje április 26-án lesz.

A darabot színpadra állító népes stábot -színészekkel, kórussal, táncosokkal, zenekarral együtt 72-en szerepelnek a produkcióban - Pataki András a soproni teátrum igazgatója köszöntötte.

- Fontos, hogy igényes zenés előadásokat kínáljunk minden műfajban a közönségnek. Ilyen irányú első lépésünk volt az idei operabemutatónk a Bruschino úr és most folytatjuk a sorozatot az Evitával. Ez a rockopera emblematikus alkotás, remek a zene, nagyon jó szerepeket tartogat a színészeknek, énekeseknek, évtizedek óta népszerű a műfajt szerető nézők körében.

Különös jelentőséggel bír a mostani premierünk, hiszen színházunk vezető dramaturgja Katona Imre rendezi a darabot, aki az 1980-as magyarországi ősbemutatót színpadra állította, s tíz évig dolgozott a Rock Színházzal. A mi főszereplő csapatunk most olyan ismert és méltán népszerű előadókból áll, akiket a soproni nézők az elmúlt két évadban már láthattak különböző előadásainkban és megszerették őket.

Ezért hívtuk Füredi Nikolettet Evita szerepére, Feke Pál Peront játssza, Vastag Tamás Che-ként látható, Fésűs Nelly a Lány szerepében lép színpadra, Szolnoki Tibor pedig Magaldi lesz.

Olvasópróba Sopronban. Fotó: Torma Sándor


Az előadás zenei vezetője és karmestere a Liszt Ferenc-díjas Oberfrank Péter - mondta a direktor, aki hozzáfűzte, az Evita bemutatója jelentős és hatalmas vállalás a színház részéről, kifeszíti az intézmény lehetőségeit. Szinte az egész soproni társulat szerepel a darabban. Az igazgató bízik abban, hogy az előadást Sopronon kívül is tudja majd játszani a teátrum, határon belül és túl is. Az örömteli, hogy Budapestről már érdeklődnek a produkció érint.

Katona Imre az előadás rendezője az olvasópróbán többek között arról beszélt, különleges, ellentmondásokkal telített remekmű az Evita, intenzív, erős alkotás. Mint mondta, a darab egyszerre mutat be egy karriertörténetet, igazi XX. századi sorsfordító drámát a politikai tömegmanipulációval, a különböző rendszerekkel, hősökkel együtt.

A mű rendező szerint egy hihetetlen és sokszínű vívódást is jelképez, amelynek Argentína a szimbóluma. Az európai, főként spanyol, olasz betelepülők illúziókra, reményekre, álmokra épülő sorsa is fellelhető az ország, az ott élők és Evita életében.

Katona Imre pályafutásnak fontos mérföldköve a mű. Ez volt az első nagy zenés színházi produkció, amelyet színpadra állíthatott 34 évvel ezelőtt, s most ugyanezzel a darabbal búcsúzhat a műfajtól is, mert ahogy korábban megfogalmazta, nem szeretne már zenés előadásokat rendezni.
Most az Evitával akarja összefoglalni mindazt, amit erről a műfajról tud. A rockopera hazai ősbemutatója forradalmian hatott, több mint tíz évig játszották az előadást különböző szereposztásokban nagy sikerrel.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jöjjenek a turisták! Sopron a berlini utazás kiállításon

A Páneurópai Piknik huszonöt éves évfordulójára helyezi a fő hangsúlyt Sopron a berlini utazás… Tovább olvasom