Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 22°C Még több cikk.

Evita Sopronban: premier szombaton - fotók

Az Evita kivételes hatású zenedráma, mély és összetett tartalmakat hordozó színpadi alkotás.

Andrew Lloyd Webber - Tim Rice Evita című rockoperáját Miklós Tibor fordításában mutatja be a soproni Petőfi Színház április 26-án (szombaton) este hét órakor.

A rendező Katona Imre, aki 34 évvel ezelőtt a magyar ősbemutatót is színpadra állította. A főbb szerepekben Füredi Nikolett, Feke Pál, Vastag Tamás, Szolnoki Tibor és Fésűs Nelly látható.

"Visszajövök és millióké leszek!"- mondta halála előtt Evita Peron.

Evita Sopronban. Fotó: Pluzsik Tamás


Fél évszázaddalkésőbb jóslata valóra vált. Mítosza élőbb, mint valaha: filmek készültek róla, könyveket írtak az életéről, Buenos Airesben múzeum őrzi emlékét, és a Recoleta temetőben található sírboltja igazi zarándokhely.

Az argentinok számára két múlhatatlan érték létezik: Evita és a tangó. E két dologaz, mely összefogja egy egész nemzet ábrándjait, hitét és érzelmességét, mely hordozni képes amegingathatatlan illúziókat és a csalóka reményt. Evita sorsának, rendkívüli történetének megjelenítéséhez Andrew Lloyd Webber komponált zenét Tim Rice szövegkönyve nyomán.

A szerzőpár együttműködése nyománremekmű született. Az Evita kivételes hatású zenedráma, mély és összetett tartalmakat hordozó színpadi alkotás, a rockopera műfajának kimagasló klasszikusa, mely méltán számíthat a soproni közönség legszélesebb érdeklődésére.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gőbl: legyen több parkoló a soproni kórháznál!

Gőbl Gábor (Jobbik) azt javasolja, hogy Sopronban, a Lóki sor bal oldalán - a kórház kerítése mentén… Tovább olvasom