Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Évértékelő: harmadával kevesebb tűzeset Sopronban és környékén

A tervek szerint idén év végére elkészül Sopronkövesden a katasztrófavédelmi őrs, ezzel 18 ezer ember biztonsága tovább javulhat.

Évértékelőt tartottak csütörtökön a Soproni Katasztrófavédelmi Kirendeltségen.

Együttműködnek

Molnár Sándor tűzoltó alezredes, a katasztrófavédelmi kirendeltség vezetője hangsúlyozta, hogy az új szervezeti egységek az elmúlt évben is hatékonyan szakszerűen biztosították Sopron és az illetékességi körzetbe tartozó harminckilenc település katasztrófavédelmi feladatait.

Molnár Sándor alezredes értékelte a hivatásos tűzoltóság elmúlt egy évét. Fotó: Magasi
Molnár Sándor alezredes értékelte a hivatásos tűzoltóság elmúlt egy évét. Fotó: Magasi


Jó kapcsolatra törekedtek a társszervekkel, valamint az együttműködő szervezetekkel, mint például a Nyugat-magyarországi Egyetemmel.

Kevesebb tűzeset

Az adatokat tekintve kiderült, hogy a Soproni Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság területén, a megye egészéhez hasonlóan harmadával kevesebb tűzeset történt.

Sallai Péter tűzoltó ezredes, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság igazgatója ezt azzal magyarázta, hogy javult a tűzmegelőzés és a hatósági osztály munkájának hatékonysága. Sopronban és a város térségében a tűzesetek 27 százaléka a lakóépületekhez kapcsolódó helyiségekben történt.

Az időjárással hozható összefüggésbe, hogy tavaly 35 esetben kellett beavatkozniuk elemi csapás miatt, 25-ször pedig fakidőlés miatt intézkedtek.

Elkészül a sopronkövesdi katasztrófavédelmi őrs

Mint arról portálunkon beszámoltunk Sopron térségében Sopronkövesden lesz a katasztrófavédelmi őrs. A tervek szerint a hatvanmillió forintból kialakítandó létesítményt idén év végén adják át.

- A település megfelelő választás, ezáltal tizennyolcezer ember biztonsága tovább javulhat - nyilatkozta portálunknak Sallai Péter. - Itt vezet át a 84-es számú főút, az itt történt balesetekhez tehát előbb érkezhet ki a segítség.

Összehasonlításképp: oda, ahova jelenleg negyedóra az út, az most több, mint tíz perccel is lerövidülhet. A tapasztalatok szerint a káresetek kilencvenöt százalékában egyetlen szer avatkozik be. Az őrs is egy ilyen szolgálati csoport lesz. S nem mellesleg a vonulási költségek is a tizedére szoríthatók vissza.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Határon átnyúló versengés az ügyfelekért

Az osztrák utazási irodák is csábítgatják a magyar utazni vágyókat. Tovább olvasom