Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Evangélikus lelkészek távoztak a kerületből

Sopron és környéke - Ágfalváról, Harkáról és Vadosfáról is távozott az evangélikus lelkész, a lelki gondozást helyettesítőkkel látja el az egyházkerület. A státusok betöltésére kiírták a pályázatokat.
– Az ágfalvi és a bánfalvi, továbbá a harkai evangélikus egyházközség lelkipásztori státusa megüresedett. A pályáztatás sikeréig sem maradnak a hívek lelkészek nélkül, helyettesítésekkel látjuk el a feladatot – mondta el Gabnai Sándor, a soproni evangélikus egyházmegye esperese. – Az ágfalvi lelkész, Sághy Balázs egy fővároshoz közeli helyen folytatja hivatását, s így felesége, Sághy Kata – aki a Hunyadi-iskola iskolalelkésze volt – helyére is pályázatot fogunk kiírni. Az ágfalvi lelkész látta-látja el a bánfalvi evangélikusokat is, ezért egyházmegyei és egyházkerületi döntés várható abban, hogy az ágfalvi és a bánfalvi gyülekezet társult egyházközséggé váljon.

Onnantól kezdve dokumentum rögzíti, a két gyülekezet önállósága megmarad, viszont közösen tartanak fenn lelkipásztori státust.

A harkai lelkészi állást is megpályáztatjuk, mivel Ments Orsolyát Kőszegre helyezték át iskolalelkésznek. A pályázatok benyújtási határideje augusztus 20. Addig Harkán Wagner Szilárd, a Németországban doktoráló, s most szülővárosába visszaérkező beosztott lelkész fogja ellátni a feladatokat. Ő lesz augusztus 15-től az Eötvös-gimnázium iskolalelkésze is. A vadosfai Rác lelkész házaspár Celldömölkre került, helyettesítők végzik az ottani istentiszteleteket.

Gosztonyi Miklós

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Leégett egy hétvégi ház Sopronban

Sopron - Az elsődleges kárbecslés szerint több millió forintos kár keletkezett a hétfő hajnali tűznél: teljesen kiégett egy soproni hétvégi ház a Lővér kempingtől pár száz méterre. A tűzoltóság gyújtogatásra gyanakszik. Tovább olvasom