Kisalföld logö

2018. 11. 13. kedd - Szilvia 9°C | 17°C Még több cikk.

Év végi díjeső a Soroptimistnél

Sopron - A soproni Soroptimist Club immár nyolcadik alkalommal hirdette meg a karácsonyi irodalmi pályázatát általános és középiskolás diákok számára. Az idei téma a víz volt.
A diákoknak a Mit jelent neked a víz? című kérdésre kellett válaszolniuk versben, mesében, esszével vagy novellával. Nemrégiben megtörtént az eredményhirdetés, a zsűri kategóriánként értékelt. Az első díjasok tízezer, a másodikak hétezer, a harmadik helyezettek ötezer forintot vihettek haza.

– Prózai és verses művek egyaránt születtek – mondta el a Kisalföldnek dr. Simon Éva, a Soroptimist Club Sopron elnöke. – Nagyon tanulságos volt olvasni a gyerekek alkotásait, alaposan kioktattak minket a csemeték. Úgy tűnt, ők jobban otthon vannak a környezetvédelem témájában, mint a felnőttek, ami hasznos is a jövőre nézve. Szerintük a felnőttek hanyagabbak, úgy vélik, megtanulhatnánk jobban vigyázni a minket körülölelő világra és benne a vízre. Nagy örömünkre jelentkezett a Sopron és Környéke Víz- és Csatornamű Zrt., melynek képviselője, Szanyi Lívia – a témára való tekintettel – különdíjakkal érkezett az eredményhirdetésre.

Az alsó tagozatosok között az első díjat Horváth Zsombor (Gárdonyi-iskola), a második díjat Németh Gellért (Szt. Orsolya-iskola), a harmadik díjat Zsidy Enikő (Petőfi-iskola) érdemelte ki. A felsősök között a legjobban Lenzinger Réka (Petőfi-iskola) szerepelt, második Kovács Viktória (Gárdonyi-iskola), harmadik Pálfi Zsófia (Petőfi-iskola) lett. A középiskolások közül az 1–2. helyezett Wittmann Zsuzsanna és Weitzer Tímea (Széchenyi-gimnázium) lett, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára Patyi Viktória (Eötvös-gimnázium) állhatott fel. Munkájáért Donáth László (Széchenyi-gimnázium), Olasz Judit (Széchenyi-gimnázium), Pálmai Adrián Péter, Varga Sarolta, Szánthó Henrietta (Szt. Orsolya-iskola), Szabó Valter (Petőfi-iskola), Bidló Eszter, Mészáros Lili (Fenyő téri iskola), Vida Márk (Nagycenki Általános Iskola) kapott elismerő oklevelet.

Olvasóink írták

 • 3. anca 2008. december 29. 10:44
  „...ámde vigyázni kell rá!”
 • 2. FREDDY/S 2008. december 28. 09:50
  „A tiszta víz az egészséges élet egyik titka, nemde...”
 • 1. anca 2008. december 25. 18:35
  „Köszönöm t. Szerkesztőség, minden kívánságom így teljesüljön!

  Hölgyeim, gratulálok a munkátokhoz!
  A díjazottaknak a sikerhez!
  Köszönjük szépen!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szebbé tenni az ünnepet

Sopron–Harka - Az önzetlen adományozóknak köszönhetően meghitt és ajándékokban gazdag… Tovább olvasom