Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Európai színvonalra törekszik az NYME

Az NYME tíz kara csak a hagyományokra alapozva építheti eredményesen a jövőjét.

Olyan erős, európai színvonalú Nyugat-magyarországi Egyetemet kívánunk létrehozni a jelenleg készülő intézményfejlesztési terv segítségével, ahol az oktatás, a kutatás, az innováció, a továbbképzés és az élethosszig tartó tanulás a mindennapok része – mondta Berzsenyi-napi beszédében prof. dr. Faragó Sándor rektor - számolt be az nymepress.hu.

Az ünnepség a hagyományoknak megfelelően az A–épület aulájában Berzsenyi Dániel emléktáblájának koszorúzásával kezdődött. A rendezvény ezt követően a Díszteremben folytatódott, ahol ünnepi műsor várta az egyetemi központ oktatóit, dolgozóit. Az emléknapon részt vettek a Nyugat-magyarországi Egyetem, a Savaria Egyetemi Központ, a Hallgatói Önkormányzat, a megye és a város képviselői.

Az NYME vezetője hangsúlyozta, az egyetem tíz kara csak a hagyományokra alapozva építheti eredményesen a jövőjét. Az ünnep névadójának üzenete a ma embere számára véleménye szerint egyebek mellett az, hogy vidéken is lehet értéket teremteni, maradandót alkotni.

Prof. dr. Gadányi Károly, a Savaria Egyetemi Központ elnöke felelevenítette az elmúlt egy év fontosabb történéseit, majd arra hívta fel az ünnepségen részt vevők figyelmét, hogy a magyar, illetve a szombathelyi felsőoktatás előtt álló problémák megoldásához (melyeket sokismeretlenes egyenlethez hasonlított) együtt gondolkodásra, együttműködésre van szükség a tartalékok mozgósítása érdekében.

Az emléknapon az egyetem rektora és szenátusa professzor emeritus címet adományozott prof. dr. Polgár Csaba nyugalmazott egyetemi tanárnak, prof. dr. Pusztay János nyugalmazott egyetemi tanárnak és dr. Pálvölgyi Mihály nyugalmazott főiskolai tanárnak.

A teljes írás itt érhető el >>

Olvasóink írták

 • 4. FREDDY/S 2012. május 14. 12:38
  „Az európai színvonal mindig nézőpont kérdése, ahogy a tehetetlenek a lehetetlent nézegetik, nemde...”
 • 3. FREDDY/S 2012. május 11. 18:41
  „A minimálbér tíz százalékáért mér világszínvonalú kutatás végezhető, nemde...”
 • 2. FREDDY/S 2012. május 11. 18:29
  „Nemlétező hagyományokra alapozva az eredmény már borítékolható, nemde...”
 • 1. FREDDY/S 2012. május 11. 18:19
  „Kutatni, fejleszteni pontosan és szépen, hogy az államháztartási hiány ne növekedjen éppen, úgy érdemes, nemde...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lackner-es diáksikerek

A soproni Lackner-iskolában rendezték a hagyományos tanulmányi, kulturális és sportversenyeket… Tovább olvasom